Ifølge VG, skal Idrettsklubben Start ha kastet en hel haug med trenere på svært kort tid i jakten på “Start En Drøm.” Et ordtak startet i 2017 etter at tunge investorer gikk inn i klubben for å få laget tilbake i toppen av norsk fotball. Kjetil Rekdal er en kontroversiell fyr, men han er også en vinner som har vunnet på øverste nivå i Norge. Mulig det er Start-spillerne som ikke har det som skal til I OBOS-Ligaen?

I etterdønningene av dette prosjektet, ligger syv trenere som har fått svært liten tid til å bygge et Start-lag, til en prislapp på flere millioner kroner. Nå er Kjetil Rekdal, en av Norges mest meriterte og dyktige trenere på vei ut etter å ha rykket ned fra Eliteserien forrige sesong. Spillerne har ikke tillit, fordi treneren er for kontroversiell, eller kanskje krever for mye av enkeltspillere? Om det er latskap eller ren dumhet vet ikke vi.

Lest? Ole United!

Ifølge VG er det støtteapparatet som har kommet med klagebrev, på vegne av spillerne, med blant annet at Rekdal ikke har vært nok på treningsfeltet. Det er nesten ikke til å tro. Støtteapparatet skal gjøre det de får beskjed om; av hovedtreneren, de skal trene laget, om treneren ber om det, det skal ikke være nødvendig at hovedtreneren er på feltet, hver eneste trening. Det er det svært få trenere som er. Og det er i hvert fall ingen andre enn hovedtreneren selv som bestemmer det.

Om det stemmer, det som kommer fram i media, er IK Start-ledelsen helt på tryne, om de sparker en hovedtrener med illojale assistenter som løper spillernes tjenester. Det er hovedtrener, Kjetil Rekdal, som bestemmer, han skal verken lytte til eller føye seg etter spillerne sine – hva som foregår på feltet.

Rekdals lederstil for tøff for IK Start?
Kjetil Rekdal har vunnet Tippeligaen med Vålerenga, Foto: Wikipedia.org

Om spillere og trenere fra suksesstiden 1978 og 1980; da IK Start vant toppligaen, eller første divisjon som det het den gang, ville de ha tatt til tårene om de fikk vite sannheten, om hva som foregår på Sør Arena i OBOS-Ligaen nå. Det skal stilles krav til hovedtreneren, til assistenter og spillerene, men også til et styre, som skal drive klubben i riktig retning. Det som skjer i Kristiansand nå er flaut og amatørmessig.

“Å Starte Et Mareritt” burde ha vært slagordet, om man kunne gjøre om ordtaket styre og ledelsen i klubben satte da investorene la mye penger på bordet. Å sparke enda en trener, og det to dager før seriestart, er som å pisse i buksa for å holde varmen, det holder ikke i lengden. IK Start framstår utenfra, som en gjeng med amatører som ikke har noen peiling på det de driver med, og har i hvert fall ikke kontroll på å drive en fotball-klubb på nest høyeste nivå.

Norsk fotball, NFF, Eliteserien og OBOS-Ligaen, er så gjennomsyret av amatørskap at andre nasjoner himler med øynene og ler av Norge. Landslaget er sannsynligvis ute av EM-sluttspillet etter kun to kamper. Den norske Eliteserien er proppet med dårlige utlendinger som er plukket framfor norske unge spillere. Publikumstallet går stadig nedover, interessen har ikke vært dårligere på flere år. Årsaken til den negative kurven må klovner som ledelsen i IK Start ta del i.

Fotballspillere som hever lønn for å spille fotball, bør selvsagt tåle å bli kjørt hardt på trening. I disse Solskjær-tider, burde spillerne og ledelsen i Start, tatt seg en tur til England for å se nivået på treningene. Tror IK Start at f.eks Sir Alex Ferguson, lot spillerne slippe lett på treningsfeltet? Verken Fergie eller Solskjær var eller er på feltet hver dag, det er trenerne, altså Rekdals assistenter som burde ta seg av treningene.

Suksess koster, da må man tåle smerte, tårer, blod og innsats. Å bli best koster, man må være villig til å ofre noe for drakta – IK Start har rykket ned fra toppfotballen flest ganger av samtlige lag i norsk fotball. Det forteller publikum at klubben drives av feil folk og at spillerne er i klubben for å heve lønn, lite annet. Da er det tøft å høre at man er en ræva fotballspiller.

IK Start kaller ifølge VG.no, Kjetil Rekdal for illojal og at det skal være årsaken til at han er suspendert fra hovedtrener-jobben, men her er det liten tvil om at det er Rekdals støtteapparat, som ikke står bak treneren og sjefen sin, som er illojale. De burde skamme seg, sammen med den inkompetente ledelsen – som sannsynligvis driver klubben til grunne.

Vi som skriver dette, har god kjennskap til engelsk fotball generelt og Wolverhampton Wanderers spesielt. Der Nuno Espirito Santo er hovedtrener med stor suksess. Nuno er ikke på treningsfeltet hver dag, han har en rekke assistenter som gjør den jobben, slik de har i IK Start. Hadde Nuno merket at noen i hans støtteapparat ikke trodde på hans plan eller ideer, ville vedkommende fått beskjed om å pelle seg vekk.

Trener-teamet i Wolves er samstemt, et team, en enhet, der én bestemmer og det er manageren/ hovedtreneren. Nuno i Wolves, Rekdal i Start. At assistentene skal begynne å hakke på hovedtreneren, skrive brev til ledelsen om manglende tilstedeværelse, er så uprofesjonelt at vi sliter med å finne ord. Spillerene i IK Start, er sannsynligvis en gjeng med bortskjemte drittunger som ikke har noe i en fotballklubb å gjøre.

En fotballklubb skal selvsagt drives i godt samspill, ikke av illojale kollegaer som ikke er fornøyd med de som sitter med ansvaret. Er eierene og styret lite fornøyd med resultatene, ut i fra den sportslige målsetningen, så må selvsagt hovedtreneren stilles til ansvar. Men i IK Start var det altså 48 timer til seriestart i OBOS-Ligaen og en ball var ikke engang sparket – før bomben gikk av.

Rekdals lederstil for tøff for IK Start? Forteller kanskje mer om ledelsen i Start om rutinerte, Rekdal? Vi bare spør.

For alle som ser dette kaoset i Kristiansand utenfra, er det IK Start som er dustete og amatørmessig i sine handlinger. Det er Kjetil Rekdal som er urettmessig behandlet av sine egne assistenter og styret i klubben. Om det er fnugg av sannhet i det VG skriver – er det på Sør Arena man lider mest.

Kampene som skulle ha blitt spilt på grønt gress vil havne i rettsapparatet.

Sannsynligvis fordi spillere og assistenter ikke har tålt å bli stilt krav til, fra en hovedtrener som faktisk vet hva som skal til – for å bli best.

Kilde: VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Få økt trafikk til din nettside!

Få økt trafikk til din nettside, slik at kunden blir værende så lenge som mulig og gjerne handle fra siden....

Lukk