Jeg er helt sikker på at du kan huske minst tre TV reklamer fra kommersielle TV kanaler. Både hva som skjer og teksten kan være lett å huske da de største og mest hyppige kan gå opp til ti ganger i løpet av en kveld. 

Noen reklamer er langt bedre enn andre, noen kan være vanskelig å forstå budskapet til, andre igjen kan være direkte irriterende.

TV reklame har stor slagkraft og kan være med å øke omsettingen mange prosent om den slår til som annonsørene håper på. REMA-ansatte fikk nok noen kommentarer for noen år siden da “Doffen hadde daua”.

– Man husker gode reklamer like godt som man irriterer seg over de mange dårlige, dessverre så er det få med gode poeng, eller som gir seere det de ønsker, men kanskje ikke forventer. Et overraskende poeng eller en vri som ikke er lik alle andres blir lagt merke til, bare så synd vi neste aldri ser det.

– Hva AKER la i potten for å lage Gullfisken for beste reklamefilm i 2005 vites ikke, men jeg vedder på at det var mye penger. Den var fantastisk og fortjente å vinne, den er lang, fengende musikk og et perfekt budskap. Hos AKER handler det hver eneste dag om å løse vanskelige utfordringer, eller knekke nøtter som de velger å kalle det. En fengende reklame.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-lbTNW1CaE[/youtube]

Synd det tar år mellom hver gang man ser et slikt mesterstykke av en reklame.

Reklame har mye makt, og det er enorme summer i omløp for de store TV stasjonene, spesielt når det er store begivenheter på gang.

– TV reklamen gir mest makt og gir mest valuta for pengene. Noen få minutter TV reklame koster mange hundre tusen kroner i beste sendetid. Og bedrifter er villige til å betale det, fordi det har stor effekt- I USA er summene astronomiske for bare noen sekunder. Spesielt når det er store begivenheter som Super Bowl o.l Der er det også reklamepause hvert 15. minutt.

– Coca Cola Company. Dette er verdens desidert største merkevare eller “brand” som det heter på fagspråket. Hvor stort budsjett Coca Cola opererer med på verdensbasis er ikke godt å si. Men at det er milliardbeløp er hevet over en hver tvil. Coca Cola har et så sterkt navn innen reklamebransjen at de er markedsleder i alle land i verden, innen sukkerdrikke avdelingen, eller brus som vi velger å kalle det i Norge.

Mange reklamer har en tendens til å spille på sex, noen ganger vulgært, andre ganger elegant og vakkert. Som i AXE reklamen, der englene faller fra himmelen. Ubetalelig.

 

Min favoritt må bli: AXE! Even Angels Will Fall.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PsnsP3mpGsI[/youtube]

 

Har du noen favoritt reklame, eller irriterer du deg heller?

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pirattaxi- Ikke gjør det, det er ikke verdt det

Må du hjem raskest mulig etter fest og ikke ønsker å stå i endeløs taxikø for å få en ordinær...

Lukk