Reklamen lurer deg! Hvor mange annonser eller TV-reklamer ser du på TV hver kveld? Det er sannsynligvis langt fler enn du gidder å telle, og annonsørene får viljen sin – all den tid du heller ikke klikker deg ut av skjermen.

I morgen tidlig finner du mange av de samme reklamene i postkassen. Vi formelig drukner i reklame. 

Lest? Overskriftene som lurer deg!

TV-reklamen har ikke den makten den en gang hadde, men pengene sitter fortsatt løst hos de største selskapene som er tvunget til tung markedsføring. Nettavisene, papiravisene og TV-kanalene lever av sponsorer og annonser. Derfor må du snart betale for å lese samtlige artikler i nettavisene. Både i lokale- og nasjonale aviser.

Coca-Cola betaler milliarder av kroner årlig for å være største merkevare i verden, slik sukkerdrikk-produsenten har vært i mange ti år. Det koster selvsagt, men på grunn av det sterke merkenavnet, tjener også det digre selskapet, enorme summer hvert år. Gigant-selskapet går heller ikke av veien for å gjøre annonsene mer kundevennlig, enn mange kanskje setter pris på.

Reklamen lurer deg!

Reklamen lurer deg!

0,5 liter bokser på bildet, ment som 0,33 liter Foto: Vargas12.com

Toyota er en annen gigant, som bruker svimlende summer på å forbli blant de aller største bilmerkene i verden. I 2009 ble japanerne aller størst og har ikke sett seg tilbake siden. Bruken av personbil, med Elbil-produksjonen som i økende grad har tatt markedsandeler – må Toyota kjempe mot nye og vanskeligere konkurrenter. Selvsagt koster dette også penger.

Årsaken til at vi mener du blir lurt, ligger i din hverdag, og handler mindre om den kyniske milliardindustrien som skal lure deg til å kjøpe dyr bil, så ofte som mulig.

Men, tilbake til Coca-Cola.

Når du får reklame i postkassen, ser du tilbud fra alle kjeder fra dagligvarebransjen, som sender deg sine ukentlige aviser. Her bør du være på vakt, fordi bildene ikke samsvarer med virkeligheten. 4-pack med Cola 0,5 ltr. er avbildet, men med svært liten tekst, står det at boksene kun inneholder 0,33 ltr.

Du blir lurt til å tro at du får mer Cola for pengene.

Dette er kun ett eksempel av mange markedsføringstriks som er bevisst fra produsentene, åpenbart for at du som kunde, skal tro at du får mye for pengene, og mer enn du faktisk får. Svindel? Nei, dette er faktisk så vidt vi vet – fullt lovlig. Å markedsføre produkter for å tjene penger, enda det går på akkord med sannheten.

Lest? Billig mat til påske? Da bør du handle her!

Da bør du tenke selv, lese alt med liten skrift og spørre deg fram i din lokale forretning, om de har det produktet du faktisk ønsker. Mange kjeder, særlig Bunnpris, lurer nemlig kundene med tilbud de ikke klarer å skaffe i tide. Et av de eldste triksene i boka, å få kundene inn i butikken for å kjøpe dyrere varer enn det som var annonsert.

Vi kommer til å fortsette med å avsløre store og mindre saker som grådige kjeder står bak i kampen om kundene. Vi vil ikke være pris-politi, men avsløre svindlere når vi avdekker dem. Du bør være på vakt, fordi det er mange som vil lure deg.

Vi tar også stikkprøver hos kjedene for å finne pågående priskriger som kjedene ikke annonserer. Disse prisene vil vi selvsagt publisere til dere her.

Vargas12.com er gratis å lese, hver dag. Alltid.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SEX mot dyre gaver? Ja, takk!

SEX mot dyre gaver? Ja, takk! Et bredt fenomen at unge kvinner dater eldre menn mot dyre gaver som tjeneste....

Sylvi Listhaug korsfestet – mobbing eller kunst?

Sylvi Listhaug korsfestet - mobbing eller kunst? Kunstneren AFK, har malt et bilde av FRPs mest omdiskuterte politiker siden Carl...

Lukk