Om du er i en stor by av en viss størrelse, enten i Norge, i Europa for øvrig eller i andre fristende reisemål så må du være på vakt. I Oslo alene vil mange tusen forskjellige lommetyver jakte på dine penger i løpet av sommeren.

Tyven kan være hvem som helst, men oftest noen som kan sine saker, og det går mye raskere enn du tror.

Et eksempel, en person kommer bort til deg med et kart, snakker gjerne gebrokken engelsk og er overdrevent hyggelig, allerede her bør du være på vakt. Snart kommer det en person til som dulter borti deg når du ser på karet, i samme øyeblikk er din lommebok e.l borte vekk. Det går som sagt svært raskt.

Du har sikkert hørt om identitets tyveri, det er langt verre enn lommetyveri.

Bare du er du, men mange har lyst til å bruke din identitet og dine penger- uten at du merker det.

Lykkes noen å ta stjele din identitet, så er du i skikkelig trøbbel. Da bør du kontakte politi og din bank og forklare situasjonen. Dessverre så vil det ta noe tid før en slik sak løses, og det det medfører masse belastninger fordi man vet aldri hva din «stjålne» identitet skal brukes til, det kan være kriminelle handlinger som får følger for deg- fram til saken løses.

– Via Internett får de som ønsker det- de aller fleste opplysninger om deg. Også ditt personnummer.

Stadig flere forsikringsselskap gir nå ID-tyveri forsikring til sine kunder, dette kan være noe du og dine familie bør vurdere å sjekke om kan være nødvendig.

 

Foto: ID-tyver.no

Ensomme nordmenn bruker masse tid og penger via søken etter en partner, noen blir dessverre lurt opp i stry, og taper store summer fordi de tror det beste om andre. Dessverre så er vi et lett offer, og vi betaler gjerne ut masse penger til de som trenger det- bare de lover å betale tilbake. Det gjør de sjeldent.

Forelskelsens rus gjør mange dumme og naive.

Via din e-mail kan mange kjeltringer ta ut viktig info, de kan også lure deg til å gi ut personopplysninger du aldri bør oppgi til noen ikke engang politi eller nær familie. Sørg for å ha et sikkert Internett med brannmur og viruskontroll. Dette kan du får hjelp til å installere hos din Internett-leverandør eller andre som har god kjennskap til sikkerhet på nett.

Kommer noen bort til deg å ønsker å selge gull eller annet av stor verdi, bør du også være på vakt. Sjansen for å bli lurt er overhengende, du bør avslå alle slike tilbud uansett hvor hyggelig selgeren(e) er. Til og med på din egen dørstokk kan du få besøk av folk som er ute etter dine penger.

Enten så ønsker de å tilby tjenester som skal utføres på bolig eller eiendom, eller de tilbyr seg å gjøre innkjøp av diverse som kan være vanskelig for spesielt eldre mennesker. Her bør alle alarmbjeller ringe på en gang. Mulig er det redelige folk som ønsker å tjene en slant for skikkelig utført arbeide.

I så fall bør du skrive kontrakt, få kvittering og aldri betale en eneste krone på forhånd, men etter endt oppdrag. Ikke vær naiv, vær heller på vakt, nordmenn er snille, elskverdige og litt godtroende, det kan koste deg dyrt.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kroppen din forfaller allerede ved fylte 40 år, verre blir det!

Kroppen din forfaller allerede ved fylte 40 år, verre blir det! Alle vet at de har en tilmålt tid på...

Maria Mohn og venner med nytt sommershow i Fredrikstad

"Showboys" blir det nye trekkplastret for hva sommerunderholdning angår i Fredrikstad denne sommeren.  "Showboys"er en humormusikalsk forestilling med Henning Stranden, Hans-Petter Moen,...

Lukk