Alt du handler på Internett er langt billigere nå enn for bare noen uker siden. Dette skyldes en meget sterk norsk krone. Og da får du både Pund og -Dollar varer billigere enn før.

Vær obs på at du handler gratis for opp til 200 NOK, over den summen må du betale toll og avgifter, men det går an å bestille flere ting i forskjellige forsendelser.

Et godt eksempel er her hvor du kan bestille musikk, film, artikler og få pakken sendt direkte til din postkasse. Stort enklere blir det ikke.

7583516992_a43525c340.jpg

De aller fleste ønsker å få mest mulig for sine penger, og nå er tiden inne for å handle varer med svakere verdi enn vår norske krone. Dvs svakere enn tidligere.

For norske forbrukere betyr en sterkere krone både at feriereisen – hoteller, leiebiler, restauranter og shopping – blir billigere, men også at importerte varer til Norge går ned i pris.

Norge er en veldig åpen økonomi, hvor mye av de varene vi kjøper er produsert i utlandet. Alt fra mat via klær til bensin vil falle i pris med en sterk krone.

Å være «Harry» og handle i Sverige er dermed også svært gunstig. Du betaler 84,86 NOK for 100 svenske kroner. Prisene er i tillegg lavere i Sverige, dette er de fleste nordmenn klare over, og valfarter til svenskegrensen i hopetall for billig bacon, tobakk og Ramløsa.

– Den norske solide krone har også en negativ side. Bedrifter som eksporterer varer vil slite med å få solgt sine varer fordi eksport fra Norge blir dyrere. Dette kan på kort sikt bety lavere omsetning, og på lang sikt permisjoner og i verste fall konkurser for bedrifter som lever av å eksportere sin varer.

Norsk finansnæring og bankene følger denne utviklingen svært nøye, fordi det er ikke gunstig å ha for sterk norsk krone for lenge. Mange selvutnevnte eksperter spår et rentekutt over natten for å unngå krise i eksportnæringen.

I mellomtiden er det opp til deg å unytte situasjonen å handle rekord billige julegaver på nettet.

Les mer her.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
FOTO- Å ta bilder er enkelt- å ta gode bilder er en kunst

Bilder sier ofte mer enn tusen ord, og gode bilder kan bli kunst av ypperste kvalitet. Det kommer an på...

Fosterforeldre- Er fosterbarn velkommen til deg?

Av mange barn i Norge er så er det et stadig økende antall som har behov for en fosterfamilie fordi...

Lukk