Relasjoner- Hvorfor krangler dere om bagateller? Om du er glad i din partner og ønsker å forbli i forholdet grunnet kjærlighet, i uoverskuelig framtid, og visa versa; bør god kommunikasjon være en rød tråd dere i mellom.

Å krangle om små bagateller kan til slutt være dråpen som får forholdet ut i en større konflikt på sikt. En konflikt som kan ende med brudd.

– Så tidlig som mulig i et forhold kan det være klokt å inngå visse kompromisser, når temperaturen stiger til et visst nivå hos den ene eller begge, bør man ta en ‘timeout’, sette seg ned og la den ene få snakke ferdig uten avbrytelser, før den andre får fortelle hva som tynger hjertet.

Da er det åpenbart at det er viktig å lytte; god kommunikasjon handler nemlig like mye om å lytte og prøve å forstå den andre.

Å ta en timeout når det koker i toppen er vanskeligere enn man skulle tro, det er kanskje smart å telle til ti samtidig for å roe seg ned. Man bør heller sette fokus på de viktigere tingene i et forhold, enn å bruke masse energi på bagateller som kan løses på et øyeblikk.

Når en av partene i et forhold ønsker hjelp i hjemmet, med middag, klær, rengjøring, barn eller annet; så kan måten spørsmålet kommer på, være direkte avgjørende for hvordan reaksjonen blir. Vi mennesker opplever samtaler svært forskjellig, derfor kan et enkelt spørsmål oppfattes som en direkte ordre.

Et eksempel:

“Jeg skulle så gjerne hatt litt hjelp, kan du være så snill å bidra?” Kan oppfattes både vennlig og det er stor sjanse for at vedkommende får hjelp.

“Jeg gjør det meste her i huset, det hadde vært fint om du løftet på den digre ræva di for å hjelpe meg, bare en sjelden gang”? Dette er selvsagt satt på spissen, men et grelt eksempel på hvordan man slett ikke bør snakke til en partner, eller andre personer for den del.

– Å være i et forhold bør kanskje være et felles langtidsprosjekt til glede for begge. Da er det mer nærliggende å tro at begge velvillig ønsker å bidra til det som må gjøres i et felles hjem. For det er utvilsomt mye man kan gjøre for å dele oppgavene seg i mellom uten konflikter, om man ønsker å gjøre det beste for å lykkes. Sammen.

Relasjoner- Hvorfor krangler dere om bagateller?

I et forhold er det nesten alltid smart å gi hverandre frihet til å leve et privatliv, parallelt med forholdet man er i. Man bør gi sin partner frihet til å gjøre det man selv vil på egenhånd, med venner eller familie om det er ønskelig.

Å være i et forhold er ikke et eierskap til en annen person, det er gjensidig tillit som teller, det er å gi og ta som er løsningen for mennesker som elsker hverandre.

Livet er uransakelig og kan ta uventede veier over natten, man har ingen garanti for morgendagen. Enten i et forhold eller som singel. Derfor bør man aldri ta hverandre for gitt heller.

– Ved å være villig til å fire på egne krav, ved å gi den andre muligheten til å leve sitt eget liv, til tross for å være i et ekteskap eller annen type forhold, kan være drivstoff til et langt og godt forhold. Sjalusi er dessverre årsak til mange brudd. Ved å vise at man er til å stole på 100% over tid, vil sjalusien sakte, men sikkert forsvinne helt, det gjør også forholdet enda sterkere.

Et forhold er et samarbeidsprosjekt som sjeldent lykkes om man ikke lar de små bagatellene få være nettopp det.

God kommunikasjon kommer heller ikke av seg selv, man må være villig til å prøve å forstå den andre, sette seg inn i sin partners situasjon ved å lytte, minst like mye som å prate om egne behov. En egoist lever sjeldent godt i et forhold over tid, man vil før eller siden bli avslørt, og da er forholdet i fare.

Den som ønsker å forbli i sitt forhold av de mest åpenbare grunner, kjærlighet, har aller størst sjanse til å lykkes. Til tross for å jobbe hardt med forholdet hver eneste dag, er det dessverre ingen garanti for å lykkes, men det er den beste forutsetningen.

Nesten alt det du har lest så langt i dette innlegget visste du kanskje fra før, men det er lett å vite hvordan man skal leve for å lykkes i utgangspunktet, å lykkes i praksis er en helt annen skål.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nyttårsforsett- viktig eller oppskrytt?

Nyttårsforsett- viktig eller oppskrytt? Har du planer om å begynne å røyke, spise mer og trene mindre? Eller var det...

Lukk