Nesten ingen tør å spørre dagligvaregiganten Rema 1000, kolonialmajor Odd Reitan og de glade og veldig rike guttene han Ole Robert og Magnus, som arvtagerne etter Norges lureste forretningsmann, om hvorfor det kjente slagordet er borte.

– Faktum er nok at det ble for lite overskudd i å ha ‘bare lave priser’ på alt, uten trekkplaster, eller tilbud som det også er kjent som. Rema 1000 har utvilsomt vært viktig for Ola og Kari Nordmann siden den første Rema ble etablert i Trondheim for mer enn 40 år siden.

«Bare lave priser», holder dessverre ikke mål. Vi må ha trekkplaster-tilbud, for å holde tritt med KIWI»

Odd Reitan

Slik burde en annonse eller i hvert fall en pressemelding i fra Reiangruppen vært formulert, i det det kjente ordtaket ble slettet.

– De aller fleste er glade for å ha en konkurrent til de aller dyreste kjedene som COOP, Norges Gruppen og ICA. Det vil faktisk si, at det er kun disse tre konkurrentene til Reitangruppen og hans «glade» hjelpere. Fordelt på en rekke andre butikk-navn som KIWI, RIMI, Spar osv, så er disse under de nevnte paraplyene.

3908525129_1feea680c4.jpg

Om hver Franchise-eier er fornøyd i hver kjede? Neppe. Tvert i mot. Vi vet at spesielt i Reitangruppen, er mye ugler i mosen, og vi jobber i herdig med å få i tale Rema-sjefer som kan fortelle sannheten og hele sannheten.

Fortjenesten hver enkelt butikk-eier har blitt lavere for hvert år som går, siden 1998- ifølge noen kilder.

Stiller du derimot kjeden et kritisk spørsmål og forsøker å få et ærlig svar på hvorfor det ikke lenger er kun lave priser, men også periodisk tilbud på attraktive varer, så blir de faktisk svar skyldig.

Dessverre er det endel Rema-sjefer som har gått personlig konkurs av å investere i Norges mest kjente dagligvarekjede. Det er faktisk ikke greit.  Årsaken skal være et langt strengere regime rundt den prosessen å eie, drive og leie Rema-navnet, for hver enkelt butikksjef.

Med andre ord, Odd Reitan og Co, sitter å bli rikere og rikere for hver dag som går, mens hans kjøpmenn som før var blant Norges rikeste i sin by, nå må sloss om hver eneste krone de tjener.

Nå setter vi fokus på et stort og alvorlig problem for alle involverte, derfor er vi tvunget til å få publikum til å stå fram og kommentere for å få belyst snusket som faktisk foregår, hver eneste dag i Norges handelsnæring.

Matpris-konkurransen er viktig for alle forbrukere for å presse prisene til et fornuftig nivå, men snusk, lureri og svindel, det bør man la Fotballfrue og Co få holde på med, så lenge det er akseptert i fra den bransjen. Matvarekjedene må under lupen snarest.

Det er faktisk din personlige økonomi det er snakk om, og du bruker endel penger på mat i løpet av et år. Du fortjener å vite hvem som er den billigste lavpriskjeden og hvorfor. Konkurranse er bra, svindel blir avslørt. Før eller senere.

Når en blogger forteller om de faktiske forhold i Rema 1000, har det neppe betydning. Men er det mange nok bloggere med inflytlese, vil det få en betydelig innvirkning på omsetningen.

Er du en svindler Odd Reitan?

 

Vargas

Skrevet av Øyvind Teige

Fredikstad

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Zara Larsson- Stolt over sin vektoppgang- får kritikk!

Hele Sveriges super-yndling, Zara Larsson skrev nylig på sin blogg om hvor fornøyd hun var med seg selv, til tross...

Toppbloggerne mindre troverdig?

Etter flere dager med massiv omtale rundt flere toppbloggeres snusk med eget kommentarfelt, ser det nå ut til at flere...

Lukk