I markedene øker nå frykten for at verdensøkonomien er på vei inn i en ny resesjon. Dette er et teknisk uttrykk som betegner en utvikling der den samlede verdien av de produserte varene og tjenestene synker i to eller flere kvartaler på rad.

Europas sterkeste økonomi er den tyske, og når altså Frankfurt-børsen begynner å vakle, da følger de andre børsene etter raskt. En nedgang på 5,8% er meget dramatisk.

Oslo Børs faller kraftig denne uke, og det er all grunn til bekymring også her hjemme. Den falt nær 6% på den mørkeste økonomiske dagen i 2011.

Den amerikanske storbanken Morgan Stanley slapp en pessimistisk rapport om utviklingen i verdensøkonomien før børsåpning i USA torsdag. Investerings-banken mener det snart er uunngåelig at Europa og USA går inn i en ny resesjon.

Foto: abcnyheter.no

– Hovedgrunnen til frykt for langvarige problemer i økonomien og en ny og hardere finanskrise er at det ikke er er kommet løsninger for de landene i Europa som har slitt lenge. Hellas, Italia og Spania raser mot stupet, til tross for at Hellas fikk hjelp i tolvte time, så er det kun kortvarige løsninger.

Også USA og Wall Street har direkte innvirkning på alt som skjer i Europa-

Euroen som skulle være nøkkelen til suksess når denne ble innført, viser seg å kan bli roten til alt vondt i den Europeiske Unionen.

Innen kort tid vil det tvinges fram ny løsninger i EU og det kan bety slutten for Euroen.

Kommer krakket nå, vil vi svi på pungene også i Norge.

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4202661.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Politiet tar ingen kritikk etter 22. juli

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hfL61wvvNdc[/youtube] Det er ikke overraskende at politiets ledelse velger å ikke se å ha gjort noen feil, men det...

VIDEO- ungdomsfilmenes endringer på få år

        Jeg synes norsk og utenlandsk film har utviklet seg voldsomt de siste årene, og det er...

Lukk