AP ordføreren Rune Øygard (53) risikerer mange år i fengsel om han blir dømt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente som bare var 13 år da, ifølge hun selv- det hele startet. Hun er i dag 16 år. 

– Han er tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig. Strafferammen for seksuelle  overgrep mot barn under 14 år er ti års fengsel når det ikke foreligger spesielt skjerpende omstendigheter. Nedre strafferamme er tre års fengsel.

En ung og uskyldig jente kommer i kontakt med selveste ordføreren og hans familie i den vesle bygda Vågå, i vakre Lom. Et sted som man skulle tro at ikke var mulig kunne skje noen lovbrudd over hode.

Foto: Copyright fotograf Morten Pettersen

Til nå så vet man heller ikke om noe galt har skjedd. Faktisk så er ordføreren fortsatt ordfører uten at det har vært forhåndsdømming av noe slag. Det skal Vågå kommune ha all ære for å ha klart å unngå.

Jenta blir med på turer og samlinger, noe hun i ettertid påstår synes var stas siden det var ordføreren det var snakk om. For ei ung jente på 13 år så var det sikkert en stor opplevelse med tanke på hans status i ei lita bygd.

Etterhvert som årene har gått har overgrepene, fortsatt og skjedd i mer enn 50 tilfeller i følge jenta selv. Her burde jenta ha sagt i fra tidligere skulle man tro. I denne saken er det helt sikkert svært mange viktige punkter som kommer fram i den nå pågående rettsaken.

Øygard representerer Arbeiderpartiet og har vært ordfører i Vågå kommune i Ottadalen siden 1995. Han er av et enstemmig kommunestyre innvilget permisjon med full lønn til saken mot ham er over.

Politiet startet etterforskning etter at jentas familie anmeldte Øygard 25. september 2011. Statsadvokaten i Hedmark og Oppland tok ut tiltale mot ordføreren 29. mars i år.

En av de to involverte i denne saken lyver mer enn den andre.

Det er hevet over enhver tvil at det har skjedd ting mellom den tiltalte 53 år gamle ordføreren og den fornærmede 16 åringen. Mer enn 5000 sms og telefonsamtaler har blitt gjennomført på de tre årene forholdet har vart.

Jenta har helt åpenbart vært med på dette i en periode fram til at hun valgte å politianmelde ordføreren. Her er det nok et forbudt forhold som har surnet på et gitt tidspunkt, et forhold som aldri burde startet.

– Rune Øygard har benektet påstandene fra første stund og har i flere medieoppslag bedyret sin uskyld. Det er ventet at han også i retten kommer til å kjempe iherdig mot anklagene, blant annet gjennom å føre en rekke karaktervitner.

Hans kone har stått ved den tiltaltes side fra dag en, og jenta skal ha kommet og gått i familiens hjem som hun selv har ønsket.

Selvsagt er det lite smart av en voksen mann å dele hotellrom med en ung jente som ikke er i familie, på den måten Vågå-ordføreren har gjort. I tillegg til å ta med jenta på diverse turer der de angitte overgrepene skal ha skjedd.

Saken startet i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer 9. oktober og er beregnet å vil vare i 4 uker. 64 vitner er kalt inn til denne viktige prinsipielle saken som har meget stor mediedekning.

Det er en meget alvorlig siktelse, men ingen er så langt dømt. Man skal ikke være rakettforsker for å skjønne at denne saken er en enorm belastning for begge parter, og at en eventuell dom vil skake opp et lite lokalsamfunn, som trenger all støtte som finnes i en vanskelig tid.

En eventuell frifinnelse vil ramme 16 åringen og hennes familie voldsomt. Det er viktig å vise støtte, til tross for at man kan være uenig i rettsapparatets dom.

Det er tross alt menneskelige skjebner og enorme påkjenninger for de berørte, uansett utfall.

Kilde: abcnyheter.no

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Felix Baumgartner kan dø på direkten- følg stuntet hans her:

Kanskje det mest vågale forsøket på å sette verdensrekorder noen gang. Felix Baumgartner (43) vet at forsøket medfører enorm risiko.  Fryktløse...

Somen Tchoyi to Wolves and Patrick Weiser in as nr two

The norwegian gaffer already has tremendous success and will bring in assistant with enormous experience. If the team avoids serious...

Lukk