Lav boliglånsrente gir de fleste rike nordmenn god økonomisk handlefrihet. Sommerferien er nær og da bruker vi penger som fulle sjømenn. Enda våre turer ikke nødvendigvis går til de dyreste destinasjonene, vi besøker fortsatt aller helst Sverige, Danmark og Spania.

Svak norsk krone gjør at vi velger våre reiser med omhu. Stadig flere nordmenn reiser heller innenlands enn utenlands, for å få mer for sine norske ferie- og skattepenger som nå er oss i hende. I følge Hovedorganisasjonen Virke, vil nordmenn svi av like mye som i julemåneden – i juli og august. 50 milliarder på hver sommermåned.

Hører du om nordmenn som har dårlig råd, er det en sannhet med visse modifikasjoner. Arbeidsledigheten er på mindre enn 3% og de aller fleste arbeidsføre i Norge har svært god råd, sommeren 2016. Ikke alle, men de fleste. 

Nordmenn er rike, sammenligne med de aller fleste, vi elsker å reise, vi liker fjellet, sjøen og storbyen, men vi ønsker alltid å ha nok penger å rutte med. Det er ikke like enkelt for alle å skrape sammen til et feriebudsjett. Med et riktig bankkort, får du en gunstig kreditt som kan hjelpe deg et stykke på veien. Alt koster penger, særlig når man er på reise.

Rike nordmenn bruker penger som fulle sjømenn – særlig om sommeren.

Rike nordmenn bruker penger som fulle sjømenn

Hva du gjør med dine sparepenger, feriepenger og lønn er selvsagt opp til deg. Men det blir mange andres sak, om du ikke gjør opp for deg. Aldri har det vært dyrere å ikke gjøre opp for seg, kreditorene følger med i tiden, du må sørge for å betale regningene dine, før du bestiller en dyr ferie. Selvsagt. Dessverre velger noen å heller bruke pengene på ferie og heller ta regningen senere.

Du har vel bestilt sommerferien med riktig kredittkort?

103 milliarder kroner er fordelt på 97 milliarder i butikker, kiosker og bensinstasjoner, 3,75 milliarder i norske og utenlandske nettbutikker og 2,25 milliarder på dagsturer til utlandet. I tillegg venter vi at det blir solgt for 300 millioner på homeparties og annen handel utenom salgssted. 

Kilde: Virke.no

Harry-handelen til våre naboer i Øst er ikke det det engang var. Svakere norsk krone gjør ikke Systembolaget og tobakksbodene på Svinesund og ellers langs grensen  like attraktiv som før. Derfor legger nordmenn igjen mye mer penger i norske forretninger.

Uansett hvor du skal i sommer, trenger du et trygt kort med nok kreditt, et reservekort som hjelper deg ut av uføre om du plutselig oppdager at du har mistet det ordinære kortet ditt, med hele feriebudsjettet på. Da brenner det på dass og du trenger en reserveløsning. Å stole på reiseselskapet, som kun er åpnet tirsdag og torsdag fra 10:00 – 12:00 er ikke mye trøst.

Norske jordbær, reker og hvitvin, grillmat og fiskeretter, restaurantnæringen i Norge flommer over av turister, men aller mest av rike nordmenn som elsker å skjemme seg selv bort i sommerferien. Vi vet hva vi liker og kjøper det som frister oss mest. Ofte nøyaktige det samme som i fjor sommer. Ferien handler ofte om tradisjoner for trauste nordmenn.

Du som er overvektig, beveger deg vel ikke til stranda i sommer?

Norske husholdninger bruker ifølge MMI, drøye 29.000 kroner pr. person i sommerferien i snitt. To av tre nordmenn skal i år som i fjor, ha tre til fire ukes sommerferie. 47 prosent skal feriere i Norge og utlandet, 12 prosent kun i utlandet og 41 prosent kun i Norge. Vi andre skal være hjemme. Som i fjor.

Nyt dine tilmålte ferieuker. Sola har allerede «snudd» og høst kommer som kastet på deg før du rekker å få så mye som en fregne om drittværet fortsetter. Bruk din formue med omhu og ta vare på hverandre på reisen. Kanskje kan det være smart å ha en ekstra skjerv til dagene som kommer …

God sommer!

Kilde: Virke.no

Vargas

Tags: boliglånsrente, Feriepenger, full, lav, Norge, rente, sjømenn, sommerferie, økonomi

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overgangene hagler i Premier League!

Allerede få dager inn i sommerens overgangsvindu, og før EM i Frankrike er ferdig, hagler det med spillere inn og...

Styrtrik kineser kjøper Wolves!

Selveste Jorge Mendes, mannen bak de fleste viktige overganger i den moderne fotballen, deriblant Mourinho og Zlatan til Manchester United...

Lukk