Rikingene snylter mest på skatten. Du visste det kanskje fra før? At de aller rikeste i Norge, og resten av Scandinavia ifølge en undersøkelse, betaler mindre skatt enn de burde. Det vil si, noen betalte ikke fem øre i skatt i en viss periode. 

Mye vil ha mer er det ordtak som heter.

Men, er det ikke rett og fornuftig? At de som tjener mye penger, til og med kanskje skaper arbeidsplasser og gjør med det noe godt for fellesskapet, også kan lure litt på skatten om de kan? Gjør ikke du? 

HAR NORDMENN MORAL?

SwissLeaks og de såkalte Panama Papers, avslører nemlig store summer i skatteparadis, med hemmelig konto som i f.eks Sveits. Konto kan du ha, men ikke hemmelig. Noe som er forbudt ifølge norsk lov, uten å opplyse om kontoenes innhold til norske skattemyndigheter.

I flere år har norske myndigheter latt svindlerne med urent mel i posene og kontoer på hemmelig sted – gjøre opp for seg. Men det er over nå, og blir du tatt, blir det bråk.

Nordmenn med store inntekter, snusker til seg penger og store beløp som burde ha gått til fellesskapet, men som heller er blitt syltet ned i forskjellige skatteparadis. Kjenner du en riking med uærlige hensikter og digre kontoer på hemmelig adresse?

UÆRLIGE POLITIKERE?

Har du tillit til politikerne som skal holde orden, også på de økonomiske lovene i dette landet? Eller det kanskje nettopp derfor politikerforakten stiger i takt med avsløringer, linket til millionærer som forsøker å bli enda rikere?

Rikingene snylter mest på skatten.

Politikerne har nemlig store nettverk med viktig personligheter i store deler av finans-Norge. To hender i ei og samme ræv om du vil. Det er hevet over enhver tvil at mang en kjeltring går fri, fordi riktig statsråd, eller riktig partileder drar i noen tråder, når det brenner på dass.

Lobbyvirksomheten som skjer på Løvebakken, burde vært avdekket og vi ville ha funnet mer snusk enn WikiLeaks og SwissLeaks, til sammen. Enten det er under den blåblå-regjeringen, eller rødgrønn som sist. De meler sin egen kake, alle som en. Hvilken politikk som føres er sekundært, hvem som sier hva og hvordan dette blir mottatt er viktigst.

Alle vet at politikere som går av eller må gå etter regjeringsskifte, går til lukrative stillinger i næringslivet. Om du tror de stillingene kommer rekende på ei fjøl, er du naiv.

Politikerne er mennesker og kan åpenbart gjøre feil, slik som alle andre. Problemet er at det alltid får så store ringvirkninger når de som lager lovene, selv ikke håndhever dem.

Dessuten skaper uærlige politikere liten interesse ved neste Kommune- eller Stortingsvalg.

Har du penger på bok i utlandet, vil skattemyndighetene gjerne snakke med deg, særlig om du har unnlatt eller ‘glemt’ å opplyse om beløpets størrelse, enten du er politiker eller Jørgen Hattemaker.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overgangsvinduet åpner med et smell!

Det vil si, overgangsvinduet åpner offisielt 1. juli, men allerede nå én måned før – hagler det med forhåndsavtaler som...

Lukk