Slik risikerer du se ut, ved SMS bak rattet. Dessverre er det lett å bli distrahert av en mobiltelefon, som vibrerer, eller lager en annen lyd i vesken eller i setet ved siden av deg.

Men husk på konsekvensene ved at du velger å sjekke den meldingen.

Det kan være det siste du gjør. Er det virkelig verdt å dø for? En eneste SMS? Som du har rukket å lese neste gang du stopper bilen?

Å lese en SMS mens du kjører tar i gjennomsnitt 23 sekunder, og det er tid du ikke følger med på veien. Hver sekund med uoppmerksomhet øker risikoen for ulykke. Du kjører lengre enn du tror på den tiden, langt nok til å bli drept.

Trykk Trafikk

Sommeren 2017 gir de fleste unge med førerkort enorme muligheter, også voksne og eldre, men de unge har ofte langt flere planer enn alle andre. Tenk på alt det morsomme du går glipp av – tenk at hele livet ditt er over, kun for denne lille tabben, der du heller ser på skjermen, enn på veien.

Slik risikerer du se ut, ved SMS bak rattet.

Kan det være verdt det? Tenker du at dette kan ikke skje deg, er du allerede i fare. Tenker du at en alvorlig ulykke ikke kan ramme deg, fordi du er så forsiktig, bør du begynne med å legge vekk mobilen. Ikke bare for din egen sikkerhets skyld, men for alle som er glad i deg.

PANG! Og livet ditt er over. Du kan overleve, men da kan du være skadet for livet. Lam? Rullestol? Mistet taleevnen eller kanskje synet? Er det virkelig verdt det? Du vet svaret, men likevel bruker du mobilen bak rattet. Tenker du ikke på konsekvensene?

Hvem kommer i din begravelse? Hvem gråter ved din grav? Hvor mange sørger over din død?

Legg vekk mobiltelefonen når du sitter bak rattet, så opplever du kanskje også neste sommer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – spenningen som forsvant

Alle fans av Premier League, hadde enorme forventinger til inneværende sesong, men spenningen uteble, Chelsea ble rett og slett for...

Lukk