Robban jakter nett-troll! Robert Aschberg, en av Sveriges mest kjente programledere, tar et tak mot ekstrem mobbing og trusler i sosiale medier. Mange toppbloggere med Kissie.se i spissen har blitt truet på livet.

Skal en blogger enten ende opp med å ta sitt eget liv av all mobbingen og trakasseringen, eller bli drept av noen som gjør alvor av truslene?

Vi kjenner til nett-troll som skriver masse drit i kommentarfelt i Norge også, men i Sverige er det langt verre, og slik har det vært lenge. TV3 og ‘Robban’ forsøker å skrape litt i overflaten på dette meget omfattende og alvorlige problemet.

Programmet #Trolljegerne” går hver mandag kl 21:30 på TV3 i Norge og i Sverige. Her er programfakta:

I Trolljegerne begir Robert Aschberg seg ut i den villmarken som er Internett. Her jager han på anonyme nettroll som gjør livet til et helvete for sine offer. Når han endelig finner dem må de selv stå ansikt til ansikt med Aschberg for å forklare hvorfor de oppfører seg som de gjør. Men Trolljegerne slutter ikke der. Ofrene må nemlig også vurdere om nettrollenes handlinger er av en så seriøs art at de kan kreve erstatning for det de har vært gjennom. Man kan ikke lenger spre hat over Internett, nå skal trollene tas.

Eksemplene man finner på hva nett-trollene skriver er så grove at de ikke kan skrives om, engang på denne svært så liberale bloggen. Om omfattende netthets der bloggere, unge jenter og andre som har egne profiler på sosiale medier som Facebook og Twitter, blir forsøkt overtalt til å ta sitt eget liv – er blant de største utfordringene man står ovenfor.

Robban jakter nett-troll!
Programleder Robert Aschberg. Foto: TV3.se

Om du har skrevet en kommentar på Dagbladet.no, TV2.no, Kvinneguiden.no, i Nettavisen.no eller en rekke andre nettsider, har du sikkert sett nett-trollene i sitt virke.

Det er nemlig her og på diverse andre forum, hos bloggere, på Twitter og andre sosiale medium unge kvinner får vite hvilke horer de er og hvilket fattig liv de lever.

Robban jakter nett-troll!

I følge nett-trollene har mange av disse uskyldige menneskene ikke livets rett og fortjener derfor å dø.

Trusler om drap og drap rundt deres nære familier hender også, men er som sagt langt mer framtredende i Sverige enn her hjemme. Norge har dessverre ingen, Robert Aschberg, som er tøff nok i tryne til å gå etter alle de idiotene, som sitter rundt om i de tusen hjemme og sprer hat og faenskap.

– Norske kvinnelige politikere og kjente media-personligheter og kvinnelige journalister har fått de samme truslene. Det er liten tvil om at nett-hetsen hardner til her hjemme også. De siste fem til sju årene har det nok tatt seg kraftig opp, uten at noen er villig til å gjøre noe konkret med det.

Artisten, Tone Damli er unntaket, hun kontaktet advokat for å få en bloggers påstander rundt hennes privatliv fjernet og dementert, men stort sett, slipper nett-trollene for billig unna sine ondskapsfulle oppgulp mot uskyldige mennesker. Det du bør gjøre om du opplever trusler og hat-meldinger er å politianmelde alt du mottar.

Skriv ut meldingene slik at du har bevis, sørg for å få med IP adressen fra avsender slik at saken kan etterforskes. Vil man finne nett-trollet så er det ikke vanskelig å finne. Mange tror at en anonym profil eller et “nick-navn” ikke kan spores, det må nett-trollene bare fortsatt tro, til det banker på døra.

– Debatt og diskusjon er bra, det må vi alltid ha i samfunnet, men det er stor forskjell å være uenig med hverandre i en diskusjon, og å begynne å true mennesker på livet. Dessuten så er det forbudt, både i Sverige og i Norge, man kan risikere å havne i fengsel, det kommer an på truslenes karakter og alvorlighetsgrad.

Ungdom mobber hverandre på nettet, det er ingen hemmelighet, men nett-trollene er en annen greie, det kan være ungdommer, en kollega, en som ikke liker det du står for; eller misliker ditt utseende av andre årsaker, eller en blogger, en kjendis eller en journalist.

Helt uten saklig grunn, sprer nett-trollene om seg med voldsomme verbale angrep. Ofte kan dette på gå i lang tid, noe som gjør situasjonen enda mer alvorlig.

Kissie.se er en av Sveriges mest leste bloggere, hun ble truet på livet, og en dag fant hun teksten “Dø din blogghora” skrevet på sin ytterdør med griseblod. Det er noen år siden nå, men hun mottar fortsatt trusler, så mange som fem alvorlige trusemeldinger hver eneste dag.

Skal en person måtte velge å gå i døden fordi man mobbes og trues til selvmord,  før et så alvorlig samfunnsproblem blir tatt på det største alvor også i Norge?

Kilde: TV3.no

Vargas

Pin It on Pinterest