Søviknes gliser godt i barten nå, når han har fått tvunget Stoltenberg til å snu i kampen om monstermastene-

STATSMINISTERENS KONTOR (Nettavisen): At regjeringen har valgt å utrede sjøkabelalternativet i Hardanger på nytt, får ordførerne fra Vestlandet til å smile.

Det gjorde mange av dem da de kom ut av tirsdagens møte med statsminister Jens Stoltenberg på Statsministerens kontor.

En av de fornøyde var Os-ordfører Terje Søviknes (Frp).

– Vi har vunnet første runde, sier Søviknes til Nettavisen.

På en pressekonferanse ved Statsministerens kontor tirsdag ettermiddag la Regjeringen frem sin foreløpige løsning på bråket rundt kraftlinjemastene i Hardanger.

Etter å ha møtt fylkesordførere og ordførere fra flere kommuner i Hordaland, kunne Jens Stoltenberg (Ap) og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) fortelle at sjøkabelalternativet skal utredes en gang til.

Frem til den nye sjøkabelutredningen foreligger vil man begynne å jobbe med de delene av prosjektet som er felles både for den allerede vedtatte linjen, og en eventuell sjøkabel.

– Ny teknologi eller andre nye momenter kan gi oss et annet grunnlag for vurderingen av om vi skal legge sjøkabel eller ikke. Dette kan vi gjøre samtidig som vi begynner det arbeidet som er felles, uansett hvilken løsning som blir den endelige, sier statsminister Jens Stoltenberg til Aftenposten.no.

Hverken Stoltenberg eller Riis-Johansen vil gå med på at saksbehandlingen har vært for dårlig, selv om den, etter å ha blitt utredet i fem år, nå modifiseres én måned etter at vedtaket om kraftmaster ble fattet. Stoltenberg oppsummerte det hele slik:

– Det var en god saksbehandling, som nå har blitt enda bedre.

Opposisjonen er imidlertid ikke nådig i sin kritikk av Regjeringens behandling av kraftlinje-saken.

Siv, Erna og resten av opposisjons ulvene ser sitt snitt til å sparke den rødgrønne regjeringen der det smerter mest, midt i hva- var- det vi- sa- retorikken!

Dette er et tap som virkelig svir for Jens Stoltenberg og hans regjering. De visste at dette måtte de snu på, men de ventet som vanlig for lenge. Lenge nok til at dette ble spaltemeter i media, igjen i negativ rettning for Jens. Dessverre-

Jeg mener regjeringen gjør riktig i en re-trett, men de burde gjort det mye tidligere, eller latt være å foreslå Hardanger master i første omgang…

Frp-lederen mener det nå er på høy tid at energiminister Terje Riis-Johansen trer ned fra ministerposten.

– Det er ikke mulig å ha tillit til en energiminister som håndterer saker så klønete som han har gjort. Riis-Johansen har bløffet folk. Han sa at alle alternativer var ferdig utredet, og argumenterte knallhardt for dette hele veien. Nå snur statsministeren, og åpner for en ny utredning av sjøkabelalternativet. Konsekvensen er en energiminister som er ribbet for troverdighet.

– Bør Riis-Johansen gå av?

– Ja. Terje Riis-Johansen er nå ferdig som energiminister. Han var i utgangspunktet svak etter Mongstad, som han bare såvidt overlevde. Stoltenberg burde byttet ham ut for lenge siden, mener Siv Jensen.

Også Høyre er kritisk til måten Regjeringen har behandlet saken på.

– Regjeringen har vært demonstrativt uinteressert. De har gjort nå det de burde ha gjort tidligere, sier Høyre-leder Erna Solberg, som karakteriserer hele prosessen som «dårlig politisk håndverk».

Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland (Ap) er glad for at regjeringen nå velger å utrede kraftplanene på nytt.

– Det er spennende og interessant. Jeg er litt overrasket, men mest fornøyd for at dette har skjedd. Det har vært en sterk motstand og vi har blitt hørt. Vi har forstått at her er det noe nytt på bunn, og det er det vi jobber med videre, sier Rødland til VG Nett.

Han syns det er vanskelig å spekulere i utfallet, men innrømmer at han ikke tør å tro på at vedtaket om mastene blir omgjort før det nye ekspertutvalget har kommet med en uttalelse.

– Om planene blir endret, syns jeg utredningen skal fortelle noe om, slår han fast.

– Hvilke krav kommer dere til å stille til regjeringen i forhold til den nye utredningen om sjøkabel?

– Vi skal ikke kreve noe, men gjennom dialog skape en forståelse for at vi har tro på tillit i dette spørsmålet, og at det gjennom det blir skapt noe nytt. Nå har vi fått en time-out, og en mulighet til å se på alternativer. Så får vi ta det derfra.

Lørdag 14. august arrangeres den første protestmarsjen mot mastene fra Sjusete til Soldal, et turområde motstanderne mener kommer til å bli ødelagt av mastene.

En undersøkelse i VG torsdag i forrige uke, viste at bare 18 prosent av befolkningen støtter utbyggingen.

Arbeiderpartiets oppslutning på Vestlandet har gått ned med 10 prosentpoeng siden juni.

Sjansene for at det er Erna Solberg som steker juleribba i statsministerboligen etter kommende stortingsvalg blir større for hver eneste dag…

kilde:  Aftenposten.no, VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026326

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10026325

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026317

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Whats the fucking point

*ARBEIDSLYST, ARBEIDSLYST KOM TIL MEG OG DU SKAL MOTSTAND FINNE*  Jeg er ikke helt sikker lenger. På hva som er poenget. 11 måneder...

One- night stand med en gresk Gud kan få fatale følger

  Foto: flickr.com   Jentegjeng på vei til Hellas advarer mot å være ufornuftige i Syden.  Det er ikke alle...

Lukk