Rom- folket. Befolkning fra Romania, ofte sigøynere. Et vandrende folkeslag som spiser det de kommer over, og forflytter seg fra by til by fra land til land. Det er ingen som vet hvor mange som er i Norge, men det er åpenbart stadig flere og helt sikkert titusener, bare i Oslo.

Politiet finner måker fanget i snarer, griller langs Akerselva der beinrester fra rotter har blitt funnet.

De gjør fra seg i barnehagenes sandkasser og stjeler klær fra Frelsesarmeens utplasserte bokser.

Det er også funnet en flådd hund i et  fraflyttet hus på Grünerløkka. Barn helt nede i 4 års alder er funnet sammen med de voksne rom- folkene som bor på gata i Oslo regionen.

De etterlater seg enorme mengder søppel, og de lager provisoriske toalett akkurat der det måtte passe seg.

– Tyveri, vold og fare for smitte av mange forskjellige sykdommer er situasjonen i de fleste leirene disse mennesker oppholder seg i. De må stjele eller tigge for å overleve. Du ser de langs hele Karl Johan og de fleste andre kjente steder i hovedstaden det er mye folk som ferdes.

Et norsk fengsel er ikke avskrekkende for disse menneskene.

De fleste har ikke noen identitetspapirer, så jeg er ikke så sikker på at politiet er så interessert i å arrestere de for deres overtredelser av norsk lov heller.

For å stilne sulten spiser rom- folket det de selv klarer å fange med provisoriske feller og snarer. Duer, rotter, måker og de husdyr de klarer å få tak i blir grillet og spist.

Situasjonene er uoversiktlig og akselererende. Rom- folket kommer til å ta over store deler av Oslo om ikke noe drastisk gjøres raskt.

Ønsker vi å ha disse menneskene i Oslo? Bør de få husly, eller bør de jages ut av Norge raskest mulig?

Bør vi ikke vise medmenneskelighet og gi disse menneskene mat i rike Norge så de slipper å spise rotter?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utøya- skammelig dårlig politi innsats

Flere politimenn står fram som frustrert og forbandet etter å ha mottatt massiv kritikk etter 22. juli. Det er forståelig,...

Steve Jobs- Apple gründeren er død

     Foto: Nettavisen.no Steve Jobs 1955-2011 måtte gi tapt for kreften etter lengre tids sykdom. Apple gründeren var en visjonær...

Lukk