Kun en liten times biltur fra hovedstaden kommer man til Fredrikstad. Byen ved Glommas utløp. Her er det flotte muligheter for mange tusen mennesker som ønsker å ta seg til rette. Rom-folket har slått leir rett ved Norges største fuglreservat.

Der Industriområdet Øra slutter, der begynner et flott naturområdet som Fredrikstad Kommune har latt Art Ranger, eller Ingar Aasen som han egentlig heter-  bo i 18 år. Område er helt ute i havgapet og man kan se ut til Hvaler. Kunstneren velger å bo ved siden av samfunnet, på kommunens tomt, uten vann og kloakk.

Med dette viser Kommunen at det er fritt fram, her kan man gjøre som man vil. Ingenting skjer.

– Ingar Aasen har allerede hatt «gjester» boende på området siden 2009, nå har det blitt fler representanter fra det som populært kalles Rom-folk på området, de velger å bosette seg i provisoriske hytter og campingvogner. Siden nyttår har det blitt betydelig mer trafikk, men området har plass til mange fler.

Fredrikstad Kommune gjør absolutt ingenting med problemet og byens lokalavis ser ut til å være direkte handlingslammet da de bevisst lar være å skrive om denne meget betente saken. Journalistene i Fredrikstad Blad må sitte med skylapper og nisselua på samtidig, helt fjern fra det som skjer i Norges 6. største by.

Foto: Copyright Morten Pettersen

I Oslo er det fortsatt forferdelige forhold for Rom-folket og andre som ikke har fast bopel eller fast inntekt av noen art. Allikevel er politiets behandling av de bostedsløse som er verst. Politiet jager folk fra gatene, og vekker de midt på natten om nødvendig.

Derfor er dette en sterk anmodning om at alle representanter fra Rom-folket og andre i Østlandsområdet, det er på ØRA i Fredrikstad det skjer, det er bare å flytte inn, her får dere bo i fred. Politikerne med ordfører Jon-Ivar Nygård (AP) i spissen ser ut til å bry seg mindre.

Forholdene i Fredrikstad er nok ikke så mye bedre enn i hovedstaden, men her slipper leietakerne som bor på det store og flotte friluftsområdet å bli jaget vekk.

Absolutt ingenting tyder på at det vil bli mindre bostedsløse Rom-folk på Østlandet i tiden som kommer, for det er forholdene i deres hjemland langt verre enn her. Heldigvis finnes det steder for disse menneskene å gjemme seg bort fra overivrige politi og byråkrater i hovedstaden.

Om Fredrikstads befolkning ønsker en tydelig handlingsplan og politikere som vil byens beste, så er det opp til deg å gi politikerne beskjed om hva du mener om denne saken. Internett er et sterkt medium, og dette innlegget skal publiseres i alle aviser på Østlandet, slik at Rom-folket før eller siden får lese det.

Da er det opp til Fredrikstad Kommune å håndtere et problem de har oversett så alt for lenge.

Bruk stemmeretten din ved årets Stortingsvalg, og kommentarfeltet i dette innlegget. Det vil i sin helhet bli sendt til Fredrikstad Kommune.

Ønsker du som bostedsløs å vite mer om byen du fristes til å flytte til, helt gratis, på tomt fra Fredrikstad Kommune- så er det det mye å lese her

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drit i å gi dama di gave på Valentinsdagen!

Gjør det gjerne dagen før eller dagen etter, men ikke bit på denne kommersielle hedning-dagen  bare fordi handelstanden sier det. I Norge har...

Se klipp fra alle tidligere Paradise Hotel sesonger, snart begynner en til!

Deltagerne, hotellet, konkurransene, klippene, parene, klingene, festene og alt som ellers skjer i hver eneste episode og hver eneste minutt...

Lukk