Romfolket er kommet til Norge for å bli, og det ser ut til at de blir fler og fler av disse menneskene, spesielt i de største byene. Til et tiltakende problem for mange kommuner om man skal tro på mediebildet de siste ukene, og det bør man jo.

Romfolket kommer fra Romania, det er sigøynere som består av mange ulike etniske undergrupper, herunder folkegruppene roma, også referert til i noen medier som «romfolk», uten at Romfolket er noe godt ord man finner i så mange leksikon.

Romfolket er minoritetsgruppe som kan sammenlignes med utryddelsen av jødene før 2. verdenskrig, selvsagt satt litt på spissen. Allikevel er det et tankekors at så mange mennesker i Europa “hater” en gruppe mennesker som mye tyder på i Europa i dag.

Det skal vi være veldig forsiktig med.

– Ingen ønsker å bli fra stjålet våre verdier, eller stukket et pappkrus opp under nesen hver gang vi skal i butikken, og får kanskje slengt ei melding etter seg om du ikke vil gi noe penger. Uansett bør vi sette oss inn i hva dette faktisk handler om.

Ondsinnede myter, kunnskapsløshet, fremmedrykt og fordommer florer blant oss rike nordmenn. Det er på tide å stikke fingeren i jorda, se seg selv i speilet spør vedkommende du ser. “Hvilken rett har jeg til å dømme”?

– Ja, har du egentlig noen rett til å dømme andre mennesker som ikke har like fine klær som deg, like mye penger som deg, lik ditt perfekte liv? Har du egentlig noen rett til å dømme ut i fra det andre forteller deg?

Representanter fra Romfolket spiser frokost Foto: TV2.no

Media har mye makt, og i nyheter og aviser kan man lese skremselspropaganda om Romfolket som steker, rotter, måker og naboens hund på en engangs grill i et buss-skur rett i nærheten.

Jeg er ikke helt sikker på at det bilde er så riktig. Mat må mennesker ha, og de som ikke har egen bolig må tilberede sine måltider utendørs.

– Sannsynligheten for at et helt folk ikke er mindre verdt enn oss andre er en selvfølge, troen på at vi kan bo sammen mørk og lys, brun og hvit bør få grobunn i det norske samfunnet. Vi må ha tro på oss selv, vise neste kjærlighet og dele godene med andre. Selv om de har møkkete klær, lukter vondt og er mørke i huden.

Kanskje nettopp derfor bør du heller gi en slant ekstra…

– De fleste land i Europa gjør sitt for å stagge flyktningestrømmen som kommer i stadig større antall. Romfolket er over alt, og de blir dårlig behandlet. I Italia og Frankrike blir de kalt skadedyr og blir avvist på kjøpesenter og restauranter.

Det er fattige mennesker som har det så ille i landet de kommer i fra at de søker lykken i livet der de vet det er overflod av penger, mat og håp.

Nestekjærlighet og omsorg er vel noe av de få tingene romfolket ikke finner i Norge.

– En politistasjonsjef i Oslo er blitt politi anmeldt for å diskriminerende uttalelser rettet mot rom folket. Det er organisasjonen “Folk er folk” som har gått til det skritt å levere anmeldelsen. Denne organisasjonen teller i skrivende stund 82 medlemmer.

Stasjonssjefen har i en lokalavis oppfordret befolkning til å melde fra om en spesiell gruppe mennesker tar seg til rett og danner leire på tilfeldig valgte plasser i hovedstaden, uten samtykke fra kommunen.

Selvsagt skal ingen kunne ta seg til rette mot lov og orden, ei heller de som kommer til Norge for å tigge, stjele og luske til seg gratis mat eller tjenester.

Når den svakeste er den klokeste vinner han…

– Jeg påstår ikke at Romfolket alene er en gruppe kyniske kjeltringer, men noen av de er i Norge utelukkende for å skaffe seg andres verdier. Disse bør taes hånd om og sendes ut av landet raskest mulig.

Men jeg mener at de aller fleste som kommer til Norge- gjør det fordi de vet at det er et godt land og bo i, de kommer med håp om et bedre liv enn det de har fra før.

– Vi nordmenn liker ikke å måtte dele med andre, spesielt ikke om de andre ikke fortjener en bit av felles godene. Mange har et forskrudd syn på fellesskapet. Er det sånn at om man ikke i jobb bør man heller ikke få mat?

Kommer det svensker og dansker og vil bo på sofaen hjemme hos deg og meg fordi de skal spille fotball eller håndball-turnering i nærmeste treningshall, så åpner vi hjertedøren.

– Kommer det Romfolk å ringer på og spør om et stykke brød så tror jeg de fleste ville smelt igjen døra litt brennkvikt.

Vi skal vokte oss vell for ikke å bli for hovmodige, griske og lite omtenksomme.

– Det norske folk har fått et stempel for å være kloke og gode etter at vi løftet roser i felles trøst og stod samlet i sorgen etter terroren i fjor sommer. Det samme folket snur ryggen til en ukjent gruppe mennesker som bare trenger litt mat for å overleve.

– De aller fleste tiggere som sitter langs Karl Johan i Oslo, ved kjøpsenter inngangen eller ved betalingsautomatene vil deg ikke noe vondt. Tvert i mot, de ønsker at du skal våkne opp og skjønne alvoret.

– Romfolket sitter ikke og tigger fordi de ikke har annet å gjøre, eller fordi noen ber de om det. De fleste sitter der for å få nok til å brødfø seg selv og sine barn. Du vil kanskje si at de får komme seg tilbake til der de kom i fra.

Hva sier det om oss?

-Hvis alle mennesker i Norge bare skal tenke på seg og sitt, og snur ryggen til alt som er nytt, krevende, litt skummelt og nekter andre mulighetene til å skaffe seg det man trenger for å kunne leve, så er vi virkelig på feil spor.

Skremmende mange ser ut til sky romfolket som pesten og vil åpnebart ha de ut av landet, ihvertfall bort fra eget nabolag.

– Kanskje man skulle sette opp konsentrasjonsleire som tyskerne gjorde med jødene under 2. verdenskrig? Eller kanskje dra hele gjengen opp til Akershus festning for så skyte alle som en?

Ta en ekstra titt i speilet når du får muligheten, se etter om du fortjener å ha det så veldig mye bedre enn de som ser annerledes ut.

Kanskje du skal finne det speilet nå med det samme?

Jeg personlig har aldri skammet meg så mye over å være norsk som akkurat nå.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Batman endelig tilbake- “Dark Knight Rises” den beste?

Batman er endelig ut og flyr igjen, og det er gode nyheter for alle som liker den type eventyr. Dette...

Lukk