Ronaldo og Portugals EM – igjen? Eller gjorde Christiano Ronaldo (36) og Portugal en gedigen tabbe i kampen mot Frankrike? Alle som fulgte kampen kunne se fortvilelsen i øyene på treneren, legenden Fernando Santos, som manet sine spillere opp og fram i banen. Uten at Portugals spillere responderte. Det kan koste Portugal dyrt, ja, faktisk hele mesterskapet.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Portugal og Ronaldo

Satt litt på spissen kan det være at Portugals manglende vilje til å gå i angrep for å vinne kampen mot Frankrike, er en gedigen overdrivelse. Riktig nok er Belgia, som nå blir Portugals motstander i åttendedelsfinalen – et langt bedre lag enn Sveits. Som nå møter regjerende verdensmester Frankrike – siden nettopp Frankrike vant gruppe F.

Om Ronaldo og hans lagkamerater hadde satt inn støtet og fått en scoring mot Deschamps menn, ville kampoppsettet vært motsatt. Da hadde Portugal som vinnere spilt en antatt enklere kamp. Men hvem har sagt at noen kamper er enkle i et så stort mesterskap som et EM?

Både Ungarn, Danmark, Wales og Sverige har vist at de har noe å komme med.

Lest denne? Terminlisten for Premier League

Bare spør Ungarn. Som i store deler av kampen mot Tyskland, var videre i mesterskapet, men endte siste “dødens gruppe”. Etter at Tyskland maktet å utligne to ganger på hjemmebane. Vi har sagt det siden EM startet, at dette mesterskapet er for vinnerne, favorittene og at det er disse som vil skinne gjennom mesterskapet.

Portugal og Wolves

Ikke alle favorittene, selvsagt, men at det er én av storfavorittene som vinner, føler vi oss stadig mer sikre på.

Men vi har tatt feil av Portugal. Enda de endte som vi trodde, etter både Tyskland og Frankrike på tabellen, så har Ronaldo, Rui Patricio, Sanches og Dias imponert oss.

Ronaldo er allerede toppscorer med 5 mål, grunnet en hel haug med staffer han har satt overbevisende vakkert i mål. Ronaldo og Portugals EM – igjen? Vi tror ikke de går hele veien som i 2016. Men med Wolves-blod i årene har intet gledet oss mer.

Portugal har fire Wolves spillere i troppen og Diogo Jota, nå Liverpool, som var en stjernespiller for Wolves i tre sesonger. De fire som nå får Bruno Lage som sjef i Premier League er Joao Moutinho, Rui Patricio, Ruben Neves og Nelson Semedo. Vi vet at Bruno Lage, Wolves’ nye manager, også han fra Portugal, ønsker seg midtbanespilleren, Joao Palhinha (25) i løpet av overgangsvinduet.

Rui Patricio har spilt fantastisk så langt i EM og var på UEFAs all star lag i forrige EM også, sammen med Ronaldo. Det var også Pépé og Raphaël Guerreiro for Portugal.

Ronaldo og Portugals EM - igjen?
Portugal vant EM i 2016 – kan de gjøre det igjen? Foto: Norbert Oriskó 

EM i fotball 2021 er det 16. europamesterskapet i fotball for menn og arrangeres av UEFA fra 11. juni til 11. juli 2021. Mesterskapet skulle opprinnelig arrangeres i juni og juli 2020, men på grunn av koronaviruspandemien besluttet UEFA 17. mars 2020 å utsette det til 2021.

Wikipedia.org

De siste 16

Her er kampene for de resterende siste 16 lag. Storkampene står i kø, slik det skal være i et mesterskap. Allerede lørdag 26. juni spilles de to første åttendedelsfinalene. Og for noen godbiter vi har i vente.

Lørdag 26. juni

  • Wales Danmark spilles kl 18:00 og sendes på NRK1
  • ItaliaØsterrike spilles kl 21:00 og sendes på TV2

Søndag 27. juni

  • NederlandTsjekkia spilles kl 18:00 og sendes på TV2
  • BelgiaPortugal spilles kl 21:00 og sendes på NRK1

Mandag 28. juni

  • Kroatia – Spania spilles kl 18:00 og sendes på NRK1
  • FrankrikeSveits spilles kl 21:00 og sendes på TV2

Tirsdag 29. juni

  • EnglandTyskland spilles kl 18:00 og sendes på TV2
  • SverigeUkraina spilles kl 21:00 og sendes på NRK1

Kvartfinalene spilles 2. og 3. juli, semifinalene og finalen som avgjøres på Wembley i London, spilles 6. og 7. juli, mens finalen spilles 11. juli.

The winner takes it all

Som vi alle vet skal det alltid stå igjen kun én vinner i et mesterskap. Og bare VM er større enn EM.

Sett i lys av historien, bør vi faktisk være litt obs på forrige EMs vinner, Portugal. Fernando Santos, den erfarne treneren har noen spillere i dette laget som aldri gir seg, uansett hvor håpløst det ser ut. Og med en matchvinner i målet, i Wolves’ fantastiske målvakt, Rui Patricio.

Kan vi måtte bite i oss våre påstander om at nettopp Portugal ikke har en sjanse denne gang?

Cristiano Ronaldo er bare én av flere spillere som deltok i 2016, da han selv som kaptein, endelig fikk løfte det viktige EM-trofeet. Og ble kåret til årets spiller i Europa. Men både Patricio, Pepe, Moutinho og Renato Sanches var sammen med Ronaldo i troppen for fem år siden. Klart det skaper en selvtillit som er uvurderlig i et slikt mesterskap.

Ronaldo og Portugals EM – igjen? Frankrike har et bedre lag, Belgia er bookmakernes favoritter og så lenge England fortsatt er med, så kan de nok en gang bli slått ut på straffekonk. Og vi sitter igjen med en overraskende vinner, les: Portugal – igjen.

The Goat

Ser vi litt på hva Ronaldo har gjort som spiller gjennom sin karriere, burde vi kanskje gitt ham pokalen for lang og tro tjeneste i fotballen. Som den mest meritterte på den nest største scene av dem alle. Christiano Ronaldo har spilt 179 kamper for Portugal og gjort 109 mål.

Ronaldo har også gjort 14 mål i EM og 21 totalt i EM-sluttspill. Stjernespillere gjorde 312 mål for Real Madrid, 84 for Manchester United og nær 100 for Juventus. Han er også best med 134 mål i Champions League, totalt.

I dette EM er kanskje den aller beste av de beste – Christiano Ronaldo. Mange hevder han er The Goat, The Greatest Of All Time. Vi glemmer heller ikke at Ronaldo har vunnet prestisjetunge Ballon d’Or, prisen for verdens beste fotballspiller – hele fem ganger og første gang i 2008.

La oss håpe vi har det beste av EM å se fram til.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com