Opp i mot hundre tusen lesere er innom de mest populære rosa-bloggerne hver eneste dag. Det er veldig mange mennesker, og de fleste er mellom 12-17 år. Svært mange unge er inne på nett store deler av dagen, mye av denne tiden går med på å lese andres blogg.

Det er ikke forsket direkte på hvorfor så mange lesere velger å leses om hvilken outfit brukes i dag, hva ble spist til middag osv.

Therese Charlotte (17) har over 70.000 lesere hver dag på sin rosablogg. Psykolog Sondre Risholm Liverød mener lesertallene kan komme av virkelighetsflukt.

De unge, hovedsaklig jentene, er svært opptatt av utseendet, materielle goder, og siste mote. Det å ta seg bra ut for andre kommer foran det aller meste. Det å være populær blant venner som en god nr to. Dette er helt sikker en helt vanlig utvikling i tiden der Internett er tilgjengelig, og de sosiale medier flittig brukt av de fleste.

Men kan det være skadelig å være svært opp tatt av tilsynelatende vellykkede mennesker?

– Noen blogger er fulle av destruktive forslag til hvordan man skal forvalte sine livsprosjekter, og mange rosablogger har et overdrevent fokus på ytre forhold som utseende, statussymboler og materiell gevinst, og når dette presenteres som veien til lykke, er man som regel på feil spor, sier psykologen.

– Jeg har selv vært i kontakt med flere av de bloggerne som har mange tusen lesere daglig. Det som er gjennomgangsmelodien blant disse er at de ikke godkjenner kommentarer som ikke passer med resten av bloggen. Kritikk, kritiske spørsmål eller spørsmål i det hele tatt blir nesten uten unntak slettet.

Det har selvsagt med at det vellykkede og vakre utsende og den «perfekte» verden mange av toppbloggerne ønsker å fremstå i, får en ripe i lakken om det kommer kritiske spørsmål det er vanskelig å svare på.

Risholm Liverød har lang erfaring som psykolog, blant annet for mennesker med angst, depresjon og personlighetsforstyrrelser.

Han mener psykologien bak blogglesingen grunner i at det finnes et nytt vertøy unge bruker i denne prosessen med å finne seg selv.

– Ungdomstiden er derfor en periode full av identitetskriser hvor det store spørsmålet hele tiden melder seg: «Hvem er jeg?» Informasjonssamfunnet har kanskje gitt mennesker nye redskap i denne dannelsesprosessen, og rosablogger er sannsynligvis et slikt redskap, sier psykologen.

– All ære til alle som klarer å skaffe seg mange lesere. Det er de som leser disse bloggene som trenger et lite spark i baken. Ikke fordi det er feil å lese topp bloggene, men fordi det er lett å tro at verden faktisk er så rosa som mange ønsker å framstå. Verden er ikke perfekt for noen, uansett hvor vakker din favorittblogger er.

– Svært mange av de bloggere med mange lesere greier ikke å forstå hvilken slagkraft en blogg med hundre tusen lesere har. Derfor er det viktig at disse rådfører seg med mennesker som har litt livserfaring før man skriver det man gjør. Mange unge mennesker tror 100% på av alt som står på alle bloggene, og det er farlig.

Det er lov å bruke hue, ingen andre enn DU kan gjøre livet ditt best mulig. Den bloggeren du skriver til bryr seg sjeldent om hva du egentlig mener.

Sørg heller for at ditt eget liv kommer på skinner.

Du er mer enn bra nok selv om du ikke har mange tusen lesere på din blogg.

 

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
IDOL- Maria Mohn skal synge norsk vise

  «Danse Mi Vise, Gråte Min Sang» (Vindrosa) er Marias låt valg denne uken. En stille vakker, norsk og flott...

Sexiest girls on the planet

All men love women. A lot of men love to fantasize about women who have sex witheach other and that the man will take part in the orgy. Some men are do more than...

Lukk