Rosenborg fotballklubb med Styreleder Ivar Koteng i spissen behandler legenden Nils Arne Eggen uten respekt, det er direkte skammelig. Eggen burde ha hatt en statue utenfor Lerkendal i Trondheim, istedet er han uønsket med all sin ekspertise. Skam dere Rosenborg!

Man er fristet til å si at klubben i Trondheim som var norsk fotballs flaggskip gjennom 90-tallet, har ikke fungert siden Eggen ikke fikk fortsette etter 2010-sesongen som endte med seriegull. Det er også fristende å si at de pokalene i premieskapet på Lerkendal, som Nils Arne Eggen er en stor del av- nå blir pissa på av den sittende ledelsen som i følge Eggen selv, er redd for hans inngående kunnskap.

Selvsagt er det lov å tenke nytt, og selvsagt må en stor fotballklubb få utvikle seg med tida man lever i, men det har jaggu Eggen gjort også, han har bevist gjennom sin innsats i hjembygda Orkdal, at han fortsatt kan til gangs med Orkla FK. Det er bare trist at Norges desidert beste og mestvinnende trener gjennom alle tider blir behandlet som en spedalsk av sin egen klubb som han har trofast tjent gjennom så mange fantastiske fotball-år.

Nils Arne Eggen er Rosenborg.

Koteng og de resterende i styre bør begynne å se på sine egne ferdigheter, de må slutte å sparke all god kunnskap ut av dørene på Lerkendal, og heller se hva de kan gjøre for å hjelpe klubben ut av kaoset. Istedet sitter de på hver sin fjøl og meler sin egen kake, uten selvkritikk. Det er til å bli kvalm av.

En gang for mange år siden var det en Champions League-kamp mellom Milan og Rosenborg. Kampen gikk på erverdige San Siro i Italia. Den gang Rosenborg spilte som et lag, et fotball-lag som hadde en kollektiv samhandling som få andre.

Rosenborg vant i Italia, mot giganten Milan. Det var starten på et fotballeventyr vi aldri før har sett, dessverre ser det ut til at det blir veldig lenge til vi får se noe i nærheten også. I Champions League under Nils Arne Eggen var Rosenborg et av de beste lagene i Norden, de slo mange av de beste lagene, spesielt gode var de på Lerkendal der de blant annet slo Juventus.

Men den beste og mest minnerike kampen kom mot et av de beste lagene i Europa på den tiden, i Tyskland.

Det er også noen år siden, den gang spilte Rosenborg mot den tyske giganten Borussia Dortmund. Også det i Champions League. Trønderne vant 3-0. Kanskje den beste kampen som et norsk klubblag har spilt på bortebane i Europa noen gang.

Ingen kan leve på minnene, men det betyr ikke at det som skjedde den gangen kan brukes i læring om ting som ikke går som de skal, og det gjør de slett ikke hos Rosenborg i disse dager. At mektige Rosenborg skal bli en parentes i norsk fotbal; er klubbens egen skyld.

Ingen sportslig struktur, elendig lederskap, dårlig samarbeide mellom den sittende sportslige ledelse og styret- der alle skylder på hverandre, vil aldri gi gode resultater.

Eggen kalte en spade for en spade og vell så det.

– Han var en mann som hadde temperament, men var i følge ham selv kun villsint i et sekund av gangen, nå tåler ikke overbetalte spillere å bli snakket til på samme måte som Eggen gjorde med sin spillergruppe. Rosenborg-spillerne av 2014 er ikke like godt trent og de har heller ikke hjerte for klubben- på lik linje med de som spilte i Champions League den gangen, da det var gøy med norsk topp-fotball på TV.

Nå er de fleste spillerne i Tippeligaen med noen få unntak, mer opptatt av å finne den riktige fargen på fotballskoene, og hvordan frisyren ligger før de løper ut på banen. Det er en skremmende utvikling i norsk toppfotball.

Rosenborg må slutte å lete etter Eggen-kopier, ved å ansette hans tidligere elever.

Rosenborg må tørre å tenke nytt, få inn profesjonelle folk i alle ledd, også på trener siden. Først da kan de forsøke å ta opp kampen mot Molde som per i dag er Norge beste klubb, drevet på en profesjonell måte der alle i klubben drar i samme retning.

– Styret og stell på Lerkendal kan begynne med å planlegge en diger statue av Nils Arne Eggen- som bør stå i mange generasjoner utenfor Lerkendal- for å skape minner, minner om den fotballen som ble spilt under Norges beste fotballtrener. “Samhandlingens far” burde ha vært pensum på samtlige idrettsgymnas i kongerike.

Dessverre så er det sterke krefter i og rundt Lerkendal som ikke ønsker Nils Arne Eggen velkommen. Det er trist det!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lokaloppgjør I Stua

Lokaloppgjør I Stua. Motsetninger tiltrekker hverandre. Det er det vanskelig å tro på når det er et lokalderby på gang...

Lukk