Fra 5. til 8. juli er det Danmark og Roskilde som gjelder for musikk og festival elskere. Årets festival vil ikke stå tilbake for noen av de andre festivalene som startet så langt tilbake som i 1971. 

Roskilde-festivalen er en musikkfestival som arrangeres hvert år utenfor byen Roskilde i Danmark. Festivalen ble grunnlagt i 1971 av gymnasiastene Mogens Sandfær og Jesper Switzer Møller og promotør Carl Fischer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vmenyj8CXfo[/youtube]

I 1972 tok stiftelsen Roskilde Foundation over driften og har drevet den siden. I 2008 var det 67 000 betalende gjester og 25 000 frivillige.

– Festivalen  som er den største i Norden og en av de største i Europa, har i de senere årene vært drevet av flere tusen frivillige, mens overskuddet går til humanitært arbeid over hele verden. Roskilde Foundation skal i følge formålsparagrafene spre humanisme, og holder hvert år en eller flere humanitære markering(er) i løpet av festivalen.

 

Roskilde Festival 5. til 8. juli Foto: http://roskilde-festival.dk/

Den danske festivalen er meget populær blant nordmenn. Også i år har allerede mange tusen norske musikk-festival elskere bestilt billett. Kjøpt inn nytt telt, gjort klar koffert, penger og splitter ny sovepose for anledningen.

Pass på deg selv, dine verdisaker og din egen helse. Ikke drikk deg fullere enn at du har kontroll. Drit flaut å våkne i feil telt med fremmede svensker f.eks.

Ha en eventyrlig stund i et av verdens mest gjestfrie land, på en av Europas mest populære festivaler!

http://roskilde-festival.dk/

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ståle Solbakken the Messias for Wolves?

Det kom i dag meget overraskende og veldig hyggelige meldinger fra Wolverhampton. Norges fremste unge trener, som var forespeilet å...

Er lysten borte? Det sitter i hodet- Det er hjelp å få

Sex er viktig i et hvert forhold. Men om lysten forsvinner for en av partene vil det kunne få store...

Lukk