Går du med tanker om å slutte å røye? Men du har kanskje ikke helt bestemt deg? Det må du før du prøver, ellers kan du la være. Fordi DU MÅ ville det 100%, ikke pga noe eller noen andre. DU må VILLE slutte å røyke- da kan du greie det.  

Jeg har røyket i mange år selv, men ha nå vær røykfri i snart tre år. For min del var nikotintyggegummi løsningen. Ok, det smakte hai, men det var et substitutt til røyken og tyggisen stanget det verste suget. Nå trenger jeg ingen av delene og priser meg lykkelig for å ha klart å slutte, med helsegevinsten som den største drivkraften gjennom prossesen. 

Har du spørsmål til meg ang. røykeslutt så er det bare å spørre- Men løsningen for deg er at du må ville å slutte å røyke. Lett å si det, for det er ikke enkelt å slutte. De som sier det lyver. Men med god hjelp og riktig innstilling så greier du det også- 

Hva skjer med kroppen din etter din siste sigarett?
Hvis du er en av dem som tenker at det å slutte å røyke ikke egentlig bedrer helsen din så mye, vil du kanskje bli overrasket over å få vite hvor mange fordeler du har av å slutte.

De fleste vet at det å slutte å røyke i det lange løp reduserer risikoen både for lungekreft og hjerte-/karsykdom. Men røykeslutt har mange flere fordeler, og det tar ikke måneder og år før disse fordelene kommer kroppen din til gode. Mange fordeler kommer nemlig svært raskt. Og da snakker jeg ikke bare om bedre ånde, mindre røyklukt og at lommeboka di blir tykkere for hver dag. 

Lønner det seg å slutte? Å JA! 

Slik forbereder du deg:
Det lønner seg å lage din egen liste over alle de gode grunnene du kan komme på for å slutte å røyke. Det å skrive listen vil gjøre deg mer bevisst på hvor lurt det er, og du kan finne den frem når røyksuget blir stort, slik at du kan hente motivasjon til å fortsette. Gjør røykestoppen til ditt viktigste prosjekt noen uker fremover. 

Vurder om du skal bruke et nikotinpreparat. Dersom du er nikotinavhengig vil du kunne ha god hjelp av plaster eller tyggegummi. 

De pengene du sparer på å la være å røyke, bør du legge til side og kjøpe deg noe du har ønsket deg i lengre tid. Feks etter et halvt år, det blir mye penger. Veldig mye penger! Det kan være med å motivere deg enda et hakk mot røkyeslutt. 

Det som forundret meg mest var at det faktisk smakte noe av maten. Bakdelen med det igjen var jo at jeg måtte kjøpe litt større bukser osv. for man må regne med å gå litt opp i vekt ved røykeslutt men de kiloene greier man å gå av seg når kroppen har vendt seg av med nikotinen og suget etter røyk avtar. 

La barna vokse opp i et røykfritt miljø. Slutt nå og få et bedre liv på alle måter. Du skjønner det ikke før du har sluttet. 

Lykke til! 

Vargas 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pedofili en psykisk lidelse?

Pedofili en psykisk lidelse? Den franske presidenten bør vaske munnen sin. - Du snakker pisspreik, du kan ikke bekrefte noe....

Lukk