Når Russen 2013 kan kjøpe seg en buss til 1,9 millioner kroner bør alarmklokkene ringe, riktig nok på deling hele 29 kamerater, men det er allikevel så mye penger, og et så feil signal å gi til alle de som ikke har penger til noe som helst, at jeg skulle ønske at det ble vist noe moderasjon. En buss til nesten 2 millioner kroner for en feiring som varer i ca en måned en latterlig, duste og dumt. 

Årets dyreste russebuss er det Follo-russen som står for. Tryvanns største trekkplaster og jentemagnet, utvilsomt.

Ok at russen skal få ha det gøy i en av de viktigste periodene i livet, og selvsagt skal de få feste i mange døgn til ende. Men det kunne de lett ha gjort med en ok buss for 50 til 70 tusen kroner også. Jeg lurer litt på hva disse unge menneskene selv vil gjøre etter russetiden.

Foto: Kontrovers.no

Noen reiser kanskje hjemmefra for første gang, til en ny by og skal bo på hybel for første gang. Da er det studielånet som gjelder, om ikke det vanker en høvding fra mor og far en gang i blant. Da kan årets russekull angre på den stein dyre bussen.

Når man bor 50 km hjemmefra, og har kun pasta og ketchup i skapet, så er det lett å bli etterpåklok, og angre på hvilken galskap man var med på i russetiden. Sikkert gøy, men jævlig dyrt!

– Økonomisk klokskap og evnen til å spare penger, og kun bruke de pengene man faktisk har, er noe av det viktigste foreldre kan lære de unge. Har man økonomisk forståelse og skjønner at nesten alt koster penger, og at man ikke kan gå i minibanken å bare ta ut det man trenger, når man er blakk, så kan man kanskje klare seg lettere når man skal stå på egne ben.

Mange unge tror at det er foreldrene som skal betale for de videre i livet, og for noen er det kanskje slik også, men de aller fleste må klare seg selv.

Å legge 65.000 kroner i potten hver, bare for russetidens framkomstmiddel i noen få uker er helt på tryne, og det er garantert noen av disse pengene som kommer fra russens foreldre. De vil kunne få problemer med å forsvare pengebruken senere, både for seg selv og de unge håpefulle.

Russen og andre unge bør få muligheten til å bli selvstendig når de er i ferd med å gå ut av videregående skole, det er ikke så lett når naive og godtroende foreldre er med på en overdreven pengegalopp.

– Noen russ og andre unge jobber etter skoletid, og er flink med penger, men det signalet russen i Follo gir til andre mennesker som ikke får endene til å møtes, er til å bli uvel av. Det vil alltid være et klasseskille i det norske samfunnet, og det vil alltid være forskjell på fattig og rik, men dette henger bare ikke på greip.

Jeg heier på russen og ønsker at de skal få en flott feiring og en god eksamen, men pengebruken kjære russ- den vil før eller siden treffe dere mitt i tryne med et smell.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Musikken på 90 tallet? Telenor Arena 27.april!

Sett bort i fra at det er David Hasselhoff som skal være programleder så kan dette bli hyggelig. Det er...

Anne -Kat Hærland millionær på å være stor i kjeften

Anne- Katrine Hegna Hærlan (41) er fortsatt like aktiv, ja kanskje mer i vinden enn noen gang. Men det er...

Lukk