– Det er snart Mai og russen slippes ut som kyrne slippes på vår beite. Russen har mer ressurser enn noen gang og det kan man se på kjøretøyet til mange av årets russe-kull. Biler og busser til mange hundre tusen kroner ruller allerede på norske veier, og det er som oftest velstående foreldre som velvillig har spyttet inn store verdier for at de unge håpefulle skal få en trygg og hyggelig feiring.

Men er det i ferd med å ta helt av?

følge Russens Organisasjonskomité (ROK) har 157 busser tatt kontakt med dem for å få hjelp til å forhandle frem kontrakter i år.

ROK råder både russ som har bil og særlig de som investerer millioner i russebussen sin, til å sørge for å ha papirene i orden i tilfelle noe skulle gå galt.

– Vi merker at russen har blitt flinkere til dette de siste årene, sier markedskoordinator Anne Ringvold.


Russebuss anno 2011- Foto: NRK.no

 

– Vi har bare brukt en halv million! Guttene på russebussen «Majesteten» mener de gjør det enkelt.

Sammenlignet med andre russebusser ligger faktisk gutta fra Romerike i bunnsjiktet. De dyreste russebussene i hovedstaden kommer på godt over to millioner kroner.

Russen selv mener trenden med dyre og storslåtte feiringer er i ferd med å spre seg til andre byer i landet.

– Det blir bare sykere og sykere for hvert år, sier visepresident i Russens hovedstyre for Oslo og Akershus, Daniel Gjertsen.

Jeg mener det er viktig at russen har trygge og gode kjøretøy og har noe å komme seg fra treff til treff med, men må det være så storflott for to ukers party?

Verdien av disse kjøretøyene får man aldri tilbake i kroner og ører-

Og det er selvsagt ikke alle som har biler eller busser til en halv million kroner. Det er nok unntak. Men når russebussen minner om en luksus buss fra Las Vegas så begynner man å lure på om verden er blitt litt rusk?

Hva mener du om årets russe – doninger?

 

Vargas

 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/russen/artikkel.php?artid=10092942

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7610452

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- The most beautiful Catherine in the World

      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7Q1atK9bYAA[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=skYtvSTwZt4[/youtube]   Det er dagen der på for britene og det britiske kongehus og dets gjester har vel...

Lommetyvene er kommet til Norge

  - I de fleste større byer er det turister som kommer på besøk. Ikke alle har hederlige tanker. Noen...

Lukk