IOC med Gerhard Heiberg i spissen, sier at han og hans kolleger i den Internasjonale Olympiske komité er trygge på at alle utøvere er trygge når OL i Sotsji snart tar til. Hvordan kan han være så sikker på det? Allerede er 21 mennesker drept i to terroraksjoner med få timers mellomrom, mer enn 50 er skadd. 

Når og hvor det smeller på ny vet ikke Heiberg eller de andre IOC-pampene noenting om. Med et slikt utsagn om falsk trygghet gir han norsk utøvere og ledere et meget vanskelig valg. Sotsji som arrangerer gigant arrangementet et vinter OL er, er et yndet mål for de som ønsker å spre frykt, død og ondskap. Ingen er trygge i en krigssone.

Foreløpig er den russiske byen Volgograd som har blitt voldsomt rammet. Ingenting tyder på at President Vladimir Putin har kontroll over situasjonen, enda han har doblet «sikkerheten» og satt inn soldater i et forsøk på å stoppe terroristene.

Doku Umarov (49) Foto: Flickr/ cvrcak1

– Russland har mange fiender, men hvem som står bak de to selvmordsbomberne på en tog-stasjon og i en buss i Volgograd, vet kanskje den tsjetsjenske opprørslederen Doku Umarov.  Han har tidligere oppfordret til terror mot Russland generelt og OL i Sotsji spesielt. Ingen har påtatt seg ansvaret for terroren.

Store sikkerhetsstyrker i og rundt OL-byen kan ikke alene stoppe ondskapen om noen ønsker å ramme mange mennesker på en gang. Terroristene har hatt lang tid på seg til å planlegge aksjoner mot Putin, fordi det er først og fremst han de ønsker å ramme. Presidenten har garantert, på lik linje med IOC for sikkerheten gjennom de 17 dagene lekene skal vare, fra 6. til 23. februar. På hvilket grunnlag?

Ingen kan være sikker så lenge mennesker er villig til å gå i døden selv, for å ramme andre.

– Selvsagt er det viktig å ikke gi etter og la terroristene vinne, men det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hue. Man må ikke være så naiv at man tror det er trygt i Russland nå. Ønsker noen å ramme OL- arrangøren, koste hva det koste vil ved bruk av f.eks selvmordsbombere- vil det smelle igjen. Snart.

Doku Umarov og hans terrorgruppe skyr ingen midler, sannsynligvis er han villig til å dø for sin sak, en sak som lett kan ramme svært mange sivile uskyldige om ikke Russlands President enten får tak i han eller har gjort nok etterretning i forkant for å stoppe hans planer. Dette er mennesker som ikke legger noe til side, de ønsker å drepe flest mulig, de lar seg neppe snakkes til rette.

Om norske utøvere velger å bli hjemme i frykt for å bli rammet av terror i Russlands OL, er det veldig forståelig.

Tror du norske utøvere har grunn til å være trygg i Sotsji?

Les mer om terroren som rammer OL-arrangøren på Aftenposten.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Shots og drinker kan være livsfarlig!

Nyttårsaften er mange unges første møte med alkohol. For noen kan det også bli den siste. Drikker man for første...

Nyttårsforsett? Bli mindre feit enn før jul?

Du kjenner deg selv best. Nyttårsforsettet om å slutte å røyke og å gjøre enda et nytt forsøk på å...

Lukk