Russland ute – Semifinalene klare i VM!

Barcelonas, Ivan Ratikic, avgjorde siste kvartfinale som sendte Kroatia til Semifinale mot England, og Russland ut av sitt eget VM. Kampens store spiller var store lille Luka Modrić. 

Lest? Skråblikk på VM i Russland 2018

Russland gikk ned med flagget til topps, med stor innsats, stor løpssterke, med enorm jubel og engasjement fra tribunene, og det var som om stadion revnet på langs – da Russland, ved Mário Fernandez scoret fire minutter før slutt i andre ekstraomgang.

Det ble 1-1 etter ordinær tid, 2-2 etter ekstraomganger, og 4-3 til Kroatia etter straffer.

Det er som kjent små marginer i fotball, kvartfinalen mellom Russland og Kroatia, kunne ha vippet begge veier. Russland var med på notene, Kroatia hadde ballen mest, og skapte flest sjanser. Derfor var det kanskje rettferdig nok, at vertsnasjonen er ute – og at superstjernen Luka Modrić som kaptein og nasjonenes beste spiller går til semifinalen.

Russland ute – Semifinalene klare i VM!

Russland ute - Semifinalene klare i VM!
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition Luka Modrić kaptein for Kroatia.

Vi har hyllet England som vår favoritt gjennom mesterskapet, enda vi har trodd mest på Brasil i forkant av mesterskapet. På Brasil-laget har Neymar ligget på gresset, mer enn han har løpt – i all hovedsak den svakeste av Brasils beste menn, med unntak av et par hendelser. Brasil, Spania, Tyskland og Argentina har reist hjem for lenge siden.

Lest? Hvem tror du vinner fotball-VM?

Sverige møtte opp, men var aldri farlig nok mot England, som vant komfortabelt 2-0. Dele Alli og Harry Maguire som gjorde hvert sitt hodestøt til fortjent jubel blant horder av engelske fans – rundt om i verden.

Nå handler det altså kun om de fire siste, og dermed de fire beste lagene i VM 2018.

Hvilken av de fire kapteinene skal løfte det viktige og vakre trofeet over hodet – 15. juli? Blir det nevnte Luka Modrić for Kroatia, Belgias Eden Hazard, Frankrikes Hugo Lloris eller blir det VMs toppscorer og kaptein for “Three Lions” Harry Kane?

At det ble nettopp Frankrike-Belgia og Kroatia-England, som står igjen i disse verdige og akk så viktige semifinalene, er faktisk sånn akkurat passe riktig. Det er skuffende og ikke se Spania, Brasil, eller Tyskland og Argentina. Poenget er altså at de hadde sine sjanser, men grep dem ikke.

Nå er det duket for durabelige oppgjør – med Europa i fokus.

Vargas

Pin It on Pinterest