Som fotballspiller er Ryan Giggs (40) en levende legende i Manchester United. Han har vært med på den største delen av Sir Alex Ferguson’s fantastiske suksess. Men kan Giggs allerede være et manager-emne som kan ta en av verdens største klubber tilbake til toppen i Europa og i Premier League?

Nå har waliseren sitt livs sjanse til å bevise at han kan være riktig mann for framtiden. Giggs har gått skole via verdens mest suksessrike fotballmanager og vet hva som ble sagt i garderoben, gjennom alle sine drøyt 1000 kamper for de «røde djevlene» på Old Trafford.

– Å være spiller i mange år gjør deg ikke automatisk til en god manager, men Ryan Giggs har en helt spesiell status hos klubben han har spilt for gjennom hele sin fantastiske karriere. Han har vært assistent i nesten en hel sesong ved David Moyes’s side. I tillegg har 40 år gamle Ryan Giggs en lang karriere som spiller for det walisiske landsalget (64 kamper).

Mannen har vært i bransjen i ca 25 år, han har en eventyrlig status hos fansen på «The Theatre of Dreams». Ryan Giggs bør slippe å bli sammenlignet med sin mentor og gode venn Sir Alex Ferguson, men se ikke bort i fra at det faktisk er mr. Giggs som klarer å snu trenden og får Manchester United tilbake på vinnersporet.

Dessverre så er det en hake det er viktig å nevne.

– For noen år siden ble tidenes utroskap-skandale avdekket i engelsk fotball. Ryan Giggs skal ha hatt et langt og storfullt forhold til sin brors kone. Dette blir nå spadd fram i offentligheten igjen, som et kalt guffs fra fortiden. I følge britisk presse, spesielt sladderpressen, er det utenkelig at horebukken og svikeren Giggs, kan bli manager på permanent basis.

– De mer seriøse og betrodde avisene som «The Telegraph» skriver i dag på lederplass at det er faktisk mulig at det er nettopp Ryan Giggs som er framtidens manager på Old Trafford. Waliseren er en av de spillerne som kun er omtalt som 92´generasjonen. De spillerne som leverte de fleste trofeene de siste 20 årene der Sir Alex hadde all verdens suksess.

David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes, brødrene Neville og legenden personlig Ryan Giggs vant det meste, sammen. Flere av disse er allerede med som assistenter i mer eller mindre grad hos Manchester United i dag, nå henter den nye manageren inn nevnte Nicky Butt som sin assistent, de var der sammen da de vant alt som vinnes kunne. De kan faktisk gjøre det igjen. Sammen.

David Moyes tok for store sjanser, han ville kontrollere hele klubben ned til minste detalj ifølge de som følger klubben på kloss hold. Moyes ville være Sjef med stor S. Skotten ville endre for mye etter sitt hode og det ble hans bane. Han feilet så ettertrykkelig.

Ryan Giggs vil vinne kamper med klubben i sitt hjerte, klubben som har vært en stor betydning for hele hans eventyrlige karriere som har gitt han så mange trofeer.

Foreløpig er det Louis Van Gaal, den nederlandske landslagssjefen som leder an hos oddssetterne, Carlo Ancelotti hos Real Madrid og José Mourinho følger på de to neste plassene, før Ryan Giggs kommer på fjerde plass som ny permanent manager hos Manchester United.

– Carlo Ancelotti har en lang kontrakt som det vil bli dyrt å få han bort i fra, italieneren trives ikke nevneverdig i Madrid, til tross for sportslig suksess. Han blir neppe den nye sjefen som skal ta David Moyes tidligere arbeidsgiver videre. Det blir garantert ikke «The Special One» heller, han er forpliktet til Chelsea med hud og hår ifølge han selv.

Loius Van Gaal er klar etter VM i Brasil.

Manchester United vil nok ha på plass en sjef som kan ta over rett etter sesongen og så snart som mulig. Det er all grunn til å tro at eierne, «The Glazer family» står mellom disse to kandidatene og at det like godt kan bli Ryan Giggs som får en av verdens vanskeligste manager-stillinger i verden.

Da bør han få den tiden han trenger, ikke 10 måneder som David Moyes, men heller nærmere tre sesonger slik Sir Alex Ferguson fikk i sin tid, før han vant noen trofeer. Norwich er første hinder for Giggs som manager, en seier står allerede skrevet i skriften. Storserier!

 

Foto: Flickr/  harian olahraga indonesia

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Loven gjelder også for Russen!

Da er tiden kommet for russ 2014, nå er deres tid endelig kommet. Dessverre er det ikke alle som får...

Utseende er viktig- menn liker trygge kvinner!

Menn har en tendens til å være litt lettlurt. En utringa kjole, litt rød leppestift og noen flakkende blikk så...

Lukk