Ryker forholdet ditt i sommer? Dessverre er det slik for mange nordmenn, sommerferie skaper problemer som ender med brudd – ikke lenge etterpå. Ofte er man ikke klar over at det skjer på forhånd, men man kan ane ugler i mosen om man slutter å snakke sammen. Eller unngår hverandre uten å møte blikket til den andre. Kjenner du deg igjen?

Bergenet lesetid: 5 minutter

Krangling

Derfor ryker forholdet ditt. Ofte velger du å gå ut av forholdet, fordi du innbiller deg at du får det bedre med en annen. Dessverre er ikke det realiteten alltid. Er det ingen følelser igjen, om kjærligheten er blåst vekk, er det selvsagt vanskelig å berge forholdet.

Ferietips som passer alle 

Sommerferien blir ofte brukt til alt annet enn hygge, avslapning og kos om man går i tanker om brudd. For noen par, ja stadig flere i følge statistikken, er nettopp sommerferien starten på slutten. Et forhold som var ment til å vare evig, tar slutt. 

Ryker forholdet ditt i sommer?

Foto: StockSnap /Pixabay.com

Ryker forholdet ditt i sommer?

Årsaken til at sommerferien får skylda er nitidig krangling, ofte om penger eller bagateller som ingen firer ved. Feks. hvilket hotell man skal bo på i Syden, at den ene drikker mer enn hva den andre liker, eller at man velger reisefølge den ene har bedre kjemi med – enn den andre.

Sommerferien er starten på slutten – for mange forhold som ikke er klar over farene.  

Les også: Ingen penger til sommerferien? Les!

Skal man lykkes på ferie eller man er hjemme gjennom sommeren bør det planlegges noe på forhånd. Jo flere som skal feriere og reise sammen, jo bedre planlegging behøves. Man bør sette av alene tid sammen med partneren, slik at man ser hverandre, kommuniserer godt og deler tanker.

Problemer i forholdet rammer alle par. Den beste løsningen er å snakke ordentlig sammen, da mener vi også at begge må lytte til den andre – ikke bare presse på med egne meninger og kommentarer. Men også lytte.

God planlegging

Å ta med svigermor på den aller første camping-ferien, uten tidligere erfaring, med to småbarn i baksetet er som å be om bråk. Det er dårlig planlegging og en naiv måte å tro at forholdet skal ordne seg på. God planlegging er selve nøkkelen for en velykket sommerferie og at forholdet skal vare lenge.

For å få en så vellykket feriereise og opphold som mulig, bør alle gjøre sitt for at alle får det hyggelig, selvfølgelig. Dessverre er det ikke like lett å få til i praksis. Vi er alle forskjellige og barn har ofte et annet utgangspunkt enn foreldrene.

Du har en idé om hvordan livet ditt skal bli på sikt. Om du finner en partner som du innleder et forhold til, som sakte, men sikkert ikke har de egenskapene som du hadde håpet på, begynner glansbildet du hadde om det “perfekte” livet å rakne. Ryker forholdet ditt i sommer? Hvis ikke du ønsker det, bør du begynne jobben nå.

Gode råd

Hver og én av oss er selvstendige individer som har egne lyter og laster, som ikke passer inn hos alle andre. Skal man leve tett sammen med en annen, må man være villig til å fire på kravene, ikke bare forlange at den andre skal oppføre seg og gjøre som du vil.

Noen gode råd som kan gjøre livet bedre i forholdet er følgende:

  • Vær ærlig, lytt til partnerens behov
  • Sett av tid til hverandre, dyrk kjærligheten
  • Gi hverandre tid, og frihet til å reise, være med egne venner
  • Snakk om økonomi, gjør felles aktiviteter, lag mat sammen
  • Senk kravene, klesvask og husvask og hva andre mener om deg og dere, er ikke viktig
  • Vil du at forholdet skal være, bør du ikke ta den andre for gitt, du må kjempe og gi av deg selv
  • Gjør hyggelige ting sammen også i hverdagen, tenn lys, lag middag sammen og gi komplimenter
  • Er du nedfor og lei deg sliten og deprimert, si det
  • Planlegg ferier sammen og gled dere til at dere skal være sammen på fritiden
  • Kom til enighet om arbeidsfordelingen, hjelp hverandre vis den andre er sliten

Time out

Voksne har behov for tid sammen. Tre til fire uker av et helt år er liten tid. Man må ikke rekke alt i ferien.

Gjør det som er best for alle, ta en time out og reis til nærmeste strand eller hotell med basseng og nyt varmen og hverandre. Ingen bør styre den andre, men vis heller respekt, gi armslag og pusterom.

Kanskje bør du gi din kjæreste eller partner en kveld ute med venner som en hyggelig gest?

Å få ned turtallet i tillegg til å være sammen med de som betyr mest, er øverst på lista for en vellykket ferie. Hvor, er sekundært for de fleste. Ingen må ta fly, eller må reise til Syden for å få en fin sommer. Senker man kravene i ett med skuldrene, vil også høsten bli fin.

Går du med tanker om å gjøre det slutt, gjør det før dere reiser på sommerferie. For barnas skyld.

Ryker forholdet ditt i sommer?

Vargas

Pin It on Pinterest