Ingen trofeer blir delt ut i september, når en Premier League-sesong varer til mai, neste år. Men det er et varsku når favorittene stikker.

Vi skrev før sesongstart at vi hadde mest tro på Manchester-lagene, og etter 13 poeng på 5 kamper har City imponert oss mest, med United i fint driv med 3 seiere på fire kamper – rett bak. Vi vet det er tidlig, men fler av de antatt største konkurrentene til trofeet har begynt å feile allerede.

Tottenham og Liverpool har vunnet kun 2 av 5 kamper, Arsenal 2 av 4, noe som er for dårlig om de skal være med helt i toppen. Konturene av endringer på sikt, finner vi heller ikke. Det er Manchester City og Manchester United, som gjorde gode kjøp i overgangsvinduet, og som har spilt best fotball så langt.

Kevin de Bruyne (26)

Chelsea under Conte må åpenbart aldri avskrives. Seriemesterne har kommet seg fint etter sjokktapet i første serierunde, 12. august, mot Burnley hjemme, og har vunnet de tre siste kampene. Diego Costa er borte, men hva gjør vel det når erstatteren er minst like god, foreløpig. Álvaro Morata har fått en ypperlig start med tre mål på de fire første kampene for Chelsea. Eden Hazard er tilbake fra skade, Conte og co, må regnes med helt i toppen også denne sesongen.

Manchester City har også en brukbar spiss. Han heter Sergio Kün Aguero og er den enste spilleren i Premier League som har gjort hat-trick hele seks ganger. Nå sist i seieren mot Watford, som endte 6-0 til Peps menn. Argentineren gjør mål hvert 73. minutt, og er allerede oppe i 6 mål på 5 kamper. Gabriel Jesus, hans spissmakker er rett bak med 5 mål.

Manageren kaller Aguero legenden, og det har han snart rett i også, bokstavlig talt. Spissen har 175 mål totalt for Manchester City, siden 28. juli 2011. Rekorden er det Eric Brook som sitter på,  og som spilte for City fra 28´til 1939 og gjorde totalt 177 mål på de årene. En rekord alle i City venter skal ryke om få uker.

Men det er like mye en midtbanespiller som er motoren bak suksessen for Pep Guardiola. Den tidligere Chelsea-spilleren Kevin de Bruyne har startet denne sesongen som han avsluttet den forrige. Fantastisk. Belgieren har ikke mange spillerne, om noen foran seg på listen over de beste midtbanespillerne i Premier League. 26-åringen er allerede tilbudt en forlenget kontrakt med Manchester City, som gir ham £200.000 i ukelønn.

Manchester United har en manager som gjør gull av gråstein og sanker trofeer som baren han kan. José Mourinho har et godt lag, men mangler en «Aguero» og en «de Bruyne» i sin tropp. Ikke engang med Zlatan tilbake, tror vi Manchester United vil ta flere poeng enn City denne sesongen, de blir liggende bak.

Ikke fordi Mourinho ikke lykkes med spill og stil, men fordi City så langt og etter bare fem kamper, har sett ut som et mesterlag og vil ikke tape mange kampene og heller ikke mange poeng.

Ingen av de andre i gruppen av topp seks har så gode spillere som City heller, Liverpool sliter med å vinne, både borte og hjemme. Spurs lider under å måtte spille på Wembley, før den nye stadion står klar, og  Arsenal har manager Arsene Wenger, som ikke makter å få stjernene sine til å dra lasset sammen.

Det er som sagt svært tidlig, og nesten alt kan skje i Premier League. Verdens mest uforutsigbare liga er verdt å følge. Men vi er ikke mer spennende enn at vi tror seriegullet havner på Etihad.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Priskrigen er ikke over – ny prisvinner!

Priskrigen er ikke over - ny prisvinner! Ifølge VG.no er det ikke lenger Rema 1000 som er billigste dagligvare kjede,...

Bloggerne viser puppene

Bloggerne viser puppene. Hva er konsekvensene for at toppbloggerne som er forbilder for tusenvis av ungjenter, begynner å flashe seg...

Lukk