Så enkelt blir du organdonor og hjelper mennesker i livsnød. Se for deg deg det skremmende scenarioet at ditt eneste barn blir syk eller er utsatt for en ulykke, vedkommende sønn eller datter – dør om det ikke blir gjort tilgjengelig et livsviktig organ.

I aller siste øyeblikk får du og din familie vite om at det er en person som har gått bort, som er organdonor, som har et friskt organ som ditt barn så desperat behøver, operasjonen som følger kan redde barnets liv, men det haster. Dette skjer flere steder i landet hver eneste uke over hele Norge.

Så enkelt blir du organdonor, du må bare deg bestemme deg for å bli det.

Følg denne menyen og du er organdonor i løpet av minutter. Du logger deg inn på Minhelse.no; trykker på rubrikken ‘donorkort’, og fyller inn rubrikkene, så er det faktisk gjort. Men du bør også gi beskjed til dine nærmeste pårørende, om at du har tatt denne livsviktige avgjørelsen.

Så enkelt blir du organdonor!
Foto: Organdonasjon.no

Du fyller ut donorkortet med navn og adresse, men resten er gjort for deg. Derfor finnes det ikke mange gode unnskyldinger for å la være. Etter at hjertet ditt har sluttet og slå, har du ikke bruk for det mer, men du kan gi hjertet ditt i gave til andre som trenger det, ved å bli organdonor. Å bytte hjerte er en omfattende operasjon, det er ikke alltid det går bra, men forsøket betyr en forskjell, det betyr liv elle død for den som skal ha nytt hjerte.

Dine organer er tilgjengelig for de som behøver det, etter at du er gått bort. Du gir dermed liv til andre, du gir kanskje livet i gave til mange. Å bli organdonor er det beste eksemplet på vårt viktige demokrati, der vi stiller oss til disposisjon for andre mennesker som behøver livsviktig hjelp, men etter at livet er over for den enkelte av oss.

Ingen leger i verden kan lage disse organene som de sykeste behøver, det er faktisk kun denne ene sjansen man har, at man kan få et nytt og friskt organ – fra noen som ikke trenger det, men som også er villig til å gi det fra seg. Legene sparer livsviktig tid ved å ha donorer med donorkort tilgjengelig, når det haster som mest.

Enten du er alvorlig skadet, der du aldri vil få noe normalt liv, eller alvorlig syk, alle dine organer er friske, kanskje bortsett fra hjernen. Da er du som organdonor, rene ‘Kinderegget’ for legene som jakter friske organer til syke pasienter, som desperat trenger en frisk nyre, et hjerte, lunger, lever eller øyceller fra bukspyttkjertelen.

Gjør deg selv tilgjengelig for organdonasjon i dag – og du redder liv!

Les mer på organdonasjon.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Klovnene på Løvebakken

Klovnene på Løvebakken er våre heltidspolitikere, men sannsynligvis historie om noen år. Norge er ikke tjent med å ha politikere...

Lukk