«Klarsynte» Michael Winger står på nyhetene å lyver så det renner av ham, om vi skal tro på Nettavisens egen detektiv, Gunnar Tjomlid. I et omfattende blogginnlegg plukker Tjomlid Wingers forklaring som klarsynt fra hverandre bit for bit. 

Sakens kjerne er et drapsoffer og funnet av dette. «Klarsynte» Michael Winger påstår at det var han som fant liket, i ettertid vet vi nå at det var hunden «Nike» som fant liket og ikke den selverklærte «klarsynte». Ihvertfall ifølge Dagbladet, Tv2 og nevnte Tjomlid.

Skjønt, er det en selvfølge at alle «klarsynte» driver med fanteri?

– Vi kan ikke være så naive at vi ikke skjønner at det finnes mer mellom himmel og jord, enn det lille menneskehjernen kan forstå og oppfatte av hva som finnes rundt oss og over oss.  Selvsagt finnes det energier som kan oppfattes som noe annet, noe som lurer oss til å tro at det kan være gjenferd i gamle hus, troll og Vetter i skogen, tusser og ladder på loft og i skap. Når sjekket du under senga di sist?

Noen mennesker har åpnebare kvalifikasjoner for å se og høre ting andre ikke kan oppfatte, men så lenge det finnes lite belegg for å dokumentere de faktiske påstander. Så bør du være smart nok til å tro det du selv ser og heller være skeptisk til hva andre påstår å se.

– Gunnar Tjomlid er kanskje Norges fremste kverulant, men også knakende god i å plukke kvakksalvere og andre selverklærte eksperters meninger fra hverandre. Han har i en rekke innlegg på sin meget populære og godt leste blogg avkledd en rekke juksemakere som prøver å gjøre seg rik eller på annen måte jukser seg til heder og ære på annen måte. Derav blogg-navnet «Saksynt».

Hvis man ser innlegget og er naiv nok til å tro på den «klarynte» og hans talent eller gave, så framstår Winger som både dyktig og god i sin jobb. Faktum er at det aller meste av informasjon og kunnskap om den dreptes funnsted, har han allerede innhentet av andre, før TV2 kom til stedet.

Med andre ord, juks fra ende til annen.

er det selvsagt betimelig å spørre, er det ikke annet enn kjeltringstreker på de fleste som påstår å ha slike evner? «Åndenes Makt» på TVNorge har pågått i mange år, uten at noen kunne peke på at Tom Strømnæss og hans gode hjelpere driver med fanteri. Nå skal det sies at det er lettere å fuske på TV enn det er på ordentlig.

For ikke på snakke om «Snåsa-mannen», selveste Toralf Gjerstad. Mannen som selv hevder å ha helbredet syke bare ved håndspåleggelse, mannen som har hjulpet selveste Petter Northug opp og fram i sin ski-karriere. Juksemaker pipelort han også?

Vi mennesker har ikke så lett for å tenke selv, vi lar oss lett lure. Fysikk og biologi, sted og rom er vanskelig nok å forstå, er vi villig til å tro på at mennesker kan fly, så tror vi på det om mange nok sier at det stemmer. Er vi dumme, naive og lettlurte? Alt tyder ihvertfall på at Michael Winger er lite troverdig, Gunnar Tjomlids bevis er godt nok for oss.

Så kan du velge selv; om du vil tro på den «saksynte» kverulanten eller den selvutnevnte «klarsynte»?

 

Kilde: Gunnar Tjomlid

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Barn ønsker å dø grunnet familieoppløsning

https://www.youtube.com/watch?v=cTX2PfD-ot0 Nyere forskning viser urovekkende høye tall for barn som tenker på å ta sitt eget liv grunnet familieoppløsning. Mange...

Ingen sommer uten sommerfestivaler- Her har du en oversikt!

https://www.youtube.com/watch?v=euPEXPX7EBs Om du skal til Øya i Oslo, Månefestivalen i Fredrikstad, Jazz-festivalen i Molde eller på Træna-festivalen på Helgelandskysten.For mange...

Lukk