Salman Abedi – gikk på konsert for å dø. Inne i foajeen mellom Manchester Arena og Victoria Station, utløste Abedi bomben han bar på kroppen.

En hjemmelaget spikerbombe som tok med seg 21 andre i døden og skadet nær 60 uskyldige unge mennesker. Deriblant 8 år gamle Saffie Rose Rousoss, som var på sin aller første konsert med sitt store idol, Ariana Grande. Det ble også hennes siste.

Saffie va på konsert med sin mor og storesøster, men noe gjorde at de var komme bort fra hverandre, mor og søster overlevde med mindre skader, Saffie døde av skadene.

En ny generasjon musikk-glade mennesker, ble i natt rammet i Manchester by.

Terror er blitt vanlig i Europa, men vi må sørge for å aldri glemme ofrene, vi må sørge for å ta angrepene på aller største alvor, for at samfunnet skal fungere – snarest mulig etter at sjokket har lagt seg.

Salman Abedi – gikk på konsert for å dø.

Men vi må aldri bli blaserte i kampen mot terror og mennesker som Salman Abedi. Salman ble bare 23 år gammel, den unge mannen fra Manchester – er kjent fra politiet fra tidligere. Han skal også være britiske statsborgere.

Manchester Arena var full med glade unge som hadde opplevd en fantastisk konsert med Ariana Grande, som har svært unge fans. Gutter og jenter fra 6 års alder var i konsertsalen da bomben gikk av.

Salman ville kanskje forsøke å komme seg inn i konsertsalen, for å ramme enda flere, men bomben gikk av 23-åringen var på ved billettskrankene. Det oppsto umiddelbar panikk og mange løp over hverandre for å komme seg i sikkerhet.

Statsminister Theresa May fordømmer det feige og barbariske angrepet som har sjokkert en hel verden. nødetatene i Storbritannia er drillet til å jobbe på høygir når terroren rammer, de fikk skryt av statsministeren. Det gjorde også alle sivile som har tilbudt seg å åpne hjemmene sine, for de etterlatte som ikke kom seg hjem i kaoset.

Vi lar oss ikke knekke, ondskapen vil aldri vinne – vi lar oss aldri bekjempe. Aldri. Vi skal stå sammen mot terroren. Vi skal ta Manchester by tilbake, sa statsministeren i en tale, i fotballbyen, tydelig beveget.

Stadig flere setter spørsmålstegn ved sikkerheten i Manchester, nettopp fordi all oppmerksomheten flere byer i Storbritannia, tidligere har opplevd. Når risikos-kalaen ligger på 4 av 5, burde en slik konsert ha høyrisiko-status.

IS har tatt på seg skylden for angrepet, slik de gjør ved en hver mulighet, for å få oppmerksomhet. Men vi vet lite om Abedi var knyttet til terror-organisasjonen.

Vi kommer tilbake med mer om terroristen, Salman Abedi, så snart vi kan.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester-konsert rammet av terror!

Manchester-konsert rammet av terror! Artisten Ariana Grande (23) hadde akkurat avsluttet en vellykket konsert da en selvmordsbomber utløste eksplosiver, ved...

Lukk