Mange har blir drept, og fler vil det garantert bli. Midtøsten står på randen av en stor-krig om ikke de muslimske landene i regionen roer ned hatet mot videoen som rakker ned på profeten Muhammed.

– Filmen som får skylden for uroen i Libya, Egypt og Jemen de siste dagene ble lagt ut på Youtube 2.juli. Den 14 minutter lange snutten på nettstedet presenteres som traileren til en film om profeten.

– Mange muslimske land fordømmer filmen, og det har vært sammenstøt og store antiamerikanske demonstrasjoner i blant annet i Egypt, Jemen, Afghanistan, Pakistan, Iran og Indonesia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mQi828Wqj30[/youtube]

– Alt som skjer på Internett kan spores til en kilde, og det er bare snakk om tid før man finner ut hvem som bruker pseudonymet «Sam Bacile», om det er muslimene selv som finner han vil han ligge svært dårlig an, er det amerikanere som finner han vil også det være alvorlig for hans liv.

– Nylig ble fire amerikanske ambassadeansatte drept under et angrep på det amerikanske konslutatet i den libyske byen Benaghazi. Det er foreløpig uvisst om drapene skjedde som en følge av filmdemonstrasjonene, eller om det var et forhåndsplanlagt angrep.

Ifølge en kilde i amerikansk politi, som nyhetsbyrået AP har snakket med, er det en 55 år gammel mann ved navn Nakoula Basseley Nakoula som står bak filmen.

– Nakoula selv sier til AP at han hjalp til selskapet som laget filmen med logistikk, og benekter at det er ham som er «Sam Bacile». Men han sier at han kjenner filmskaperen som står bak filmen.

– USAs President, Barack Obama kan ikke sitte rolig å se på at hans nasjons ambassade bli satt i brann og ambassadøren i tillegg tatt av dage av illsint mobb. Ifølge CNN er det allerede store militære styrker på vei til midtøsten for å støtte de ambassadene som nå står i fare for angrep.

Obama-administrasjonen setter nå inn droner for å jage angriperne som sto bak blodbadet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya. Droner er små, ubemannede fly.

– Nå skal ubevæpnede droner spionere på radikale islamister, for å finne ut om de har noen tilknytning til angrepet. Det sier en høytstående tjenestemann i den amerikanske administrasjonen til CNN.

Representanter fra FBI skal finne ut om dette angrepet har en sammenheng med 11. september markeringen. Mye tyder på at aksjonen er nøye planlagt.

Det er lenge siden det har vært mer spent i denne regionen der amerikanske interesser har vært involvert.

En video kan altså være så provoserende og alvorlig for den som føler seg rammet av innholdet at det er i nærheten å av å starte en alvorlig krig Ihvertfall en militær konflikt i den delen av verden hvor fred har vært et fremmedord i fler generasjoner.

– Lite tyder på at denne konflikten har en løsning i uoverskuelig framtid, i så fall må den som står bak videoen stå fram og beklage. Den ubotelige skaden for det muslimske folk er allerede gjort.

 

Kilde:  Aftenposten.no

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snart høstferie- Da bør du reise til fjells, her er gode grunner for det!

Sommeren er over og det er lenge til neste røde dager på kalenderen, men fortvil ikke. Du har gode grunner...

VIDEO- Erika Lust lager prisbelønnet porno fra Barcelona

Filmen "Handcuffs" har vært et langt prosjekt for den svenske regissøren, men nå er filmen endelig ferdig. Det endte med Cupidos...

Lukk