Hvilken rettigheter har du om du kommer i den situasjonen at du ikke greier å samarbeide med dine kollegaer? Konflikter på arbeidsplassen er belastende for de som opplever det, og det kan gå så langt at deler av arbeidsstokken blir sykemeldt.

Er dette arbeidsgivers ansvar, eller må hver og en ordne opp selv i konflikter?

– Etter min mening så er alle arbeidsgivere i Norge forpliktet til å gjøre sitt for at arbeidstakere trives i sin jobb. Men arbeidsgivere kan ikke bruke all sin tid på å megle mellom mennesker som ikke går sammen. Derfor er du som arbeidstaker forpliktet til å gjøre så godt du kan for at dine kollegaer skal trives sammen med deg.

Foto: Femelle.no


Men, har du en ufordragelig person som kun gjør alt man kan for å lage ufred, kvalm og elendighet, så er det en ting å gjøre. Ta opp dette med vedkommende og si rett ut at denne oppførselen ikke aksepteres, og at du vil rapportere det til arbeidsgiver om det ikke blir endringer. Din jobb er en viktig del av livet ditt der du tilbringer nesten 40 timer pr uke. Da kan du ikke gå å irritere deg, eller plages av andre som ikke er interessert i å samarbeide, eller oppføre seg som folk.

– Ingen skal oppføre seg så dårlig på en arbeidsplass at noen gruer seg til å møte på jobb. Konflikter på arbeidsplassen skjer stadig vekk. Og da har arbeidsgiver plikt til å gjøre nødvendige grep. Og gi advarsel først og oppsigelse siden, om det er «rusk» i maskineriet.

-Har du gjentatte problemer på arbeidsplassen, og ikke blir hørt bør du ta kontakt med et forbund. Det største forbundet som har flest medlemmer er LO. Da får du den hjelpen du trenger, men husk at du må være registrert medlem før du kan få assistanse.

Gjør du det du kan for at dine kollegaer skal trives, så er du en god og populær kollega. Er du ute etter bråk og slenger med leppa, og i tillegg slurver med oppgavene dine, så kan du faktisk bli sagt opp. Med rette.


Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke i kveld kjære- jeg er for tykk

  Så mange som 52% av britiske kvinner bruker sin egen fedme som årsak til å ikke kunne ha sex med partneren...

Japan reaktorer kan gå i lufta ingen vet om konsekvensene video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1FnFUjrnhM0[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HsPO4flroiM&feature=relmfu[/youtube] Hvis reaktorene eksploderer så har Japanske myndigheter enda et enormt problem å ta hånd om. Ingen kan forutsi...

Lukk