Samsung er best i test på smarttelefon og nettbrett, det liker Apple svært dårlig.

– Av mobiltelefonmerker er fortsatt Nokia på toppen. De selger nesten dobbelt så mange smarttelefoner som nærmeste konkurrent, Apple. Globalt er en av tre smarttelefoner som selges en Nokia. RIM innehar tredjeplassen med 14 prosent, med Samsung og HTC på de neste plassene med henholdsvis elleve og åtte prosent merkeandel.

Det er all grunn til å tro at bruken av Android teknologien vil ta enda større andel av det knalltøffe teknologimarkedet. Konkuransen er så tøff at det er i gang flere rettsaker mellom Apple og Samsung spesielt.

Apple påstår at Samsung kopierer deres iPhone og iPad teknologi.  Det er jo litt spesielt da Apple ikke bruker Samsungs Android teknologi.

Android er et operativsystem som eies av Google, denne bukes i smarttelefoner og i nettbrett (iPad)

Android har nå en markedsandel på 32,5 prosent, opp fra 8,4 prosent året før. Markedsandelen til Symbian sank fra 44,4 prosent til 30,6 prosent.

Resten av topp fem operativsystemer består av Apple iOS, Blackberry OS og Windows Mobile 6.5/Phone 7.

I nær framtid er det all grunn til å tro at smarttelefoner og nettbrett produsert av Samsung, vil ta store salgs-andeler fra den amerikanske giganten Apple.

En av hovedgrunnene til dette er selvsagt prisen.

Test i fra LYD & BILDE:

Samsungs nettbrett har en skjerm som er noe større enn på iPad 2 og den veier litt under det iPad 2 gjør. I tillegg er den ekstremt tynn.

Så vidt vi klarte å måle oss til er tykkelsen helt identisk med iPad 2. Dette gjør den til den letteste og tynneste Android-baserte enheten på markedet. Ikke verst bare det.

Vi liker utseendet svært godt og skjermen er meget god. Den er fargesterk og krystallklar uten tegn til forstyrrelsen.

Dette er uten tvil det første nettbrettet som virkelig vil gi iPad 2 etterlengtet konkurranse. Du får et alternativ som oppfører seg og ser like bra ut. I tillegg slipper du å gifte deg med Apple og bure deg inne i deres univers hvis dette er viktig for deg.

  • 10.1 tommers skjerm
  • 1280×800 punkters oppløsning
  • 3,2 megapiksels kamera
  • Vekt på 565 gram
  • Android 3 Honeycomb
  • Wi-Fi og 3G
Og når denne er priset til under det halve av hva Apple forlanger for sitt nettbrett, bør det være med på å få opp øynene på oss forbrukere.
Hva ville du ha valgt om du skulle investere i smarttelefon eller Nettbrett?
Apple eller Samsung?
Jeg er ikke i tvil om mitt valg … du?
Kilde: Lyd og Bilde
Vargas
Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Anders Behring Breivik- Media er hans nyttige idioter

Det er stor interesse rundt masse-drapsmannen og hans mulighet for å kunne gi intervju til pressen. Her er Dagbladet og VG de...

Strømprisene- Nå er det nesten gratis strøm i Norge

Etter en sommer med mer regn enn sol, og en september med bare regn så langt så har prisene på...

Lukk