Overgangvinduet for fotballspillere i Europa stenger 31. august. Etter det kan ikke spillere bytte klubb. Ikke før 1. januar igjen. Mye skal til om det er spillere som kommer til en ny klubb før fristen går ut, og får like godt som den kamerunske stjerne spilleren Samuel Eto´o.

Han har signert en treårsavtale verdt 310 millioner kroner for russiske Anzhi.

Om han spiller alle kampene blir det 1000 kroner per sekund på banen – eller 5,4 millioner kroner per kamp. Det betyr også 13,4 millioner kroner i måneden, 3,1 millioner kroner i uka eller 440 000 kroner dagen.

For å sparke fotball…

Han har scoret mer enn 190 mål i sine respektive klubber, og mer enn 50 mål for Kamerun. Så det er så absolutt ingen små gutt som har valgt pengene foran den sportslige utfordringen.

Han har kamper for Barcelona, Real Madrid, Mallorca og Inter. Eto´o har blitt kåret til African Player of the year fire ganger, en utmerkelse som henger meget høyt.

Og han vunnet det gjeve Champion League trofeet tre ganger. to ganger med Barcelona og en gang med Inter.

Uansett meritter. Lønna er selvsagt hinsides all sunn fornuft og kan på ingen måte forsvares.

– 30 åringen skal spille for Anzhi Makhachkala, som hører hjemme i russiske Dagestan. Klubben eies av Suleiman Kerimov som er en politiker og forretningsmann (smart kombinasjon i korrupte Russland). Han har bygd seg opp en anseelig formue gjennom olje og metall virksomheter. Det ryktes at han er villig til å bruke 1 milliard dollar på klubben sin.

Han er godt i gang, med å gjøre Samuel Eto´o til en langt bedre betalt fotballspiller enn Christiano Ronaldo og Lionel Messi.

Samuel Eto´o Foto: rfi.fr

Den kjente brasilianske venstre backen Roberto Carlos (38), han med frisparket som du sikkert husker. Han skal like godt være kaptein på laget til herr Kerimov.

– Dagestan er en farlig republikk i Kaukasus med mye kriminalitet. Derfor bor alle spillerne i og rundt Moskva og blir fløyet den flere timer lange turen inn til kamp. Eto´o, verdens best betalte fotballspiller- vil nok merke en viss klimaforskjell fra Italienske Inter og til russisk vinterklima. Det er ikke uvanlig at det blir mange minusgrader før kampene i Russland blir avlyst pga kulde.

Samuel Eto ´o har også blitt kjent for sine kloke ord, og skal ha seg noe som ligner på dette: » Jeg vil løpe og spille som en svart, men jeg skal leve mitt luksusliv som hvit «.

Og med døye 5 mill pr kamp skulle vel det ikke være noe problem.

I Følge Celebritynetworth.com er Mr. Kerimov god for $7.8 Billion i mars 2011

Så klager mange på lønningene til spillerne i Tippeligaen…

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt på en venn? Det blir aldri det samme igjen

Går du rundt og har lyst på en venn? Da bør du vurdere vennskapets viktighetsgrad før du legger an på...

Anders Behring Breivik- intervju øverst på lista

Å få et intervju med masse-drapsmannen er øverst på ønskelisten til alle journalister, og blir sett på som et scoop for den...

Lukk