Dette kan være den største katastrofen i moderne tid- hvor mange som forsvinner i vannmassene vil det ta lang tid å finne ut av-

Tsunamivarsel er utstedt for alle land som har kystgrense mot Stillehavet, inkludert hele den amerikanske vestkysten med Alaska og Canada.

Byen Kesennuma, i nærheten av Sendai, er rammet av en voldsom brann etter tsunamien. TV-bildene viser at store områder av byen står i flammer. Byen har 74.000 innbyggere.

Så langt er 288 personer bekreftet omkommet og minst 350 personer er savnet som følge av tsunamien. Dette er tall som gjelder hele landet, melder Kyodo.

Reuters melder at et skip med hundre personer om bord har blitt skylt av gårde av tsunamibølgen.

I havområdene utenfor norskekysten er det ikke samme forhold som på andre siden av kloden- derfor er det langt mindre sjanse for at vi skal få et så stort skjelv i ytre Oslofjord eksempelvis.

Dette er innbyggerne i Japan de beste i verden til å takle. De er vant med jordskjelv og lagt forholdene til rette mange steder. Blant annet skoleelver fra første klasse- er drillet på å søke dekning når Tsunami alarmen går-

Rundt 50 norske bedrifter er representert i Japan, deriblant Det Norske Veritas, Bergesen, Elkem og Tomra.

Det har også vært en kraftig vekst i antall norske studenter i Japan de senere årene. Både studenter fra universitetene i Oslo og Bergen, NTNU i Trondheim og Norges Handelshøyskole tar deler av utdannelsen sin i landet.

Det Norske Veritas har 135 ansatte i Japan. En håndfull av disse er nordmenn.

– Vi har fått beskjed om at alle våre ansatte er i orden. Det var veldig gledelig, men vi følger jo i spenning med på hva som skjer, sier Det Norske Veritas’ kommunikasjonssjef Tore Høifødt i Asia og Midtøsten.

UD har foreløpig ikke fått meldinger om at nordmenn skal være skadet eller savnet i skjelvområdene.

Russiske myndigheter har startet evakuering av flere kystområder. Over 11.000 mennesker er i ferd med å evakueres nå, melder BBC.

Jordskjelvet ble registrert rundt klokken 06.45 norsk tid utenfor den nordøstlige kysten av Honshu i Japan.

Store deler av Japan rammet

Jordskjelvets episenter traff omtrent 130 kilometer øst for Sendai på Japans østkyst. Tokyo ligger snaue 400 kilometer sørvest for episenteret.

Allerede nå bør hjelpeorganisasjonene gjøre klar hjelpesendinger til Asia-

Et ekstremt kraftig jordskjelvet har rystet Japan. Ifølge de amerikanske geologiske myndighetene (USGS) er skjelvet målt til å ha en styrke på 8,9

En forferdelig katastrofe er i ferd med å skje…

Man må bare håpe at de ovelevende for raskt den hjelpen de trenger-

Siste nytt er at ødeleggelsene lengre unna episentret ikke blir så hardt rammet som tidligere antatt, og blant andre Australia har avblåst sin Tsunami alarm-

Det er sen kveld i Japan. En drøy mil vest for Sendai, en av kystbyene hvor tsunamibølgen rev med seg det meste som kom i dens vei, er det ikke en sjel å se. Husene virker forlatte, veiene øde.

I butikkhyllene er maten revet vekk. Boksmat, ferskvarer, sjokolader og kjeks – alt er så og si rensket. På TV-skjermene bak kassene går bildene av katastrofene i loop. Gråtende kvinner, knuste hjem, døde som bæres vekk.

Dette er en ufattelig tragedie som rammer Asia.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Våte drømmer til seksuelle fantasier

Alle mennesker har fantasier og drømmer, og det er ikke uvanlig at disse handler om fantasier og ønsker man har....

Hafslund med ny vri- spar strøm du også!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3__plLgwegU[/youtube]   Reklamefilmen for Hafslund er blant de bedre synes jeg, fordi den har unge mennesker i fokus. Framtidens strømforbruker er jo...

Lukk