Det aller meste som står i pensum fra 8. klasse til 10. klasse på ungdomskolen er så avlegges at lærerne lar være å gjennomgå det. De fleste ungdommer er langt mer kunnskapsrike nå enn for bare noe tiår siden innen tema sex og samliv.

Hovedårsaken er internett og det seksualiserte samfunnet vi lever i.

Ordet sex florerer overalt i media, og ungdom som er i den rette alderen der man forelsker seg og har sex for førstegang, er kunnskapshungrig og kåt på samme tid.

ER det et tema som kommer opp på agendaen på skolen, på fest, i ferien og i fritiden så er det kjærlighet, det kjærester gjør med hverandre og om det er godt eller ikke. Og om man er forelsket eller ikke. Ofte er man det.

Basket of Condoms

Steven Depolo via Compfight

NRK skal i gang med runde to av serien «Trekant» og det er ventet stor oppslutning og mange seere også denne gangen. Her har NRK lagt seg i selen og fått fram et bra produkt som fenger ungdommene og som er lærerikt samtidig.

– Den norske skolen har seilt akterut og ser ut til å gi opp dette tema fordi de vet at ungdommene selv vet så mye om sex og at skolen ikke har kapasitet eller kunnskap til å oppgradere seg nok til å komme med lærdom de unge har bruk for. Og som er ny lærdom for de fleste. Lærerne synes det fortsatt er flaut å si pikk og vet ikke helt hva de skal kalle det kvinnelige kjønnet.

– For ungdom i kjønnsmoden alder så er den viktigste tiden i livet den første forelskelsen, som kjennes ut som et drønn i hele kroppen. Man sover ikke, spiser ikke, har bare sommerfugler og luft i magen, så man fiser en hel del. Men viktigste av alt. Man er drit lykkelig og dødelig forelsket. Det er kun en ting som betyr noe, og det er den man er forelsket i. Punktum.

Her skulle selvsagt skolen vært på banen for lenge siden og forklart de unge hva som nå kan komme til å skje.

Å være kåt er en av de beste følelsene som finnes, bare slått av orgasmen- Får du en orgasme hver dag så kan du betegne deg som et lykkelig menneske.

Det vet de så alt for godt. Man kan ikke skylde på den norske skole for at de unge bruker internett for å finne info. De snakker med hverandre og søker lærdom der de vet å finne den.

– Det vi må beskylde den norske skole for er at lærerplanen(e) så alt for lenge har vært helt på tryne mht å fortelle de unge at de skal onanere så ofte de har lyst, ha sex med kjæresten sin så lenge begge har passert 16 år. At kjærlighet og forelskelse mellom to mennesker er det vakreste og beste som skjer i livet.

Ordet onani er knapt brukt i ungdomskolepensum noen gang i den norske skole. Kristin Halvorsen (SV) er en stor vits mht skoleplan og seksualundervisningen.

 -Gjennomsnittlig har norske jenter nå sitt første samleie når de er 16,7 år, mens guttene gjennomsnittlig debuterer som 18-åringer.

Det er ikke skolens ansvar å fortelle de at det er en grunn til at aldersgrensen for seksuellomgang er satt til 16 år. Det er det foreldrene som har.

Men det hadde vært på sin plass med noe info rundt også det tema fra skolen.

Er DU fornøyd med skolens seksualundervisning?

Ung.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rekordsterk krone- Nå bør du handle på nett

Alt du handler på Internett er langt billigere nå enn for bare noen uker siden. Dette skyldes en meget sterk...

FOTO- Å ta bilder er enkelt- å ta gode bilder er en kunst

Bilder sier ofte mer enn tusen ord, og gode bilder kan bli kunst av ypperste kvalitet. Det kommer an på...

Lukk