Seksuell utpressing mot barn -ny trend! Den eneste måten å ikke havne i ditt livs største krise, er å unngå ta nakenbilder, verken på mobil, via PC, eller legge disse ut på de forskjellige sosiale mediene.

Blir du tatt bilder v i dusjen på skolen – bør du ta det opp med rektor, foreldre og politiet. Det er straffbart å ta bilder av andre, uten samtykke, både med og uten klær.

Lest? Barn tar selvmord! Årsak: Mobbing!

Kripos, Politiet og “Slettmeg.no” har lenge vært klar over problemet, men slår nå alarm. Aldri før har det vært så mange unge som med bunnløs fortvilelse, har måttet fortelle foreldrene sin om utpressing og trusler, av seksuell karakter.

Seksuell utpressing mot barn -ny trend!
Foto: Marco Vaglieri / NRK.no

Seksuell utpressing mot barn -ny trend!

Dessverre har det resultert i selvskading, foreldre som blir sykemeldte og selvmord. Seksuell utpressing mot barn er en ny og farlig trend som ødelegger mange liv, et problem som er vanskelig og kompleks. Framgangsmåten de utspekulerte nett-trollene bruker er kjent for politiet, men fortsatt er det mange som slipper unna straff. Her er noen eksempler via Kripos:

  • Noen kartlegger barna i forkant for å avdekke relasjoner, interesser, hva de snakker om osv.
  • Kommuniserer på barnas premisser. De vet hvordan barna uttrykker seg, hvilken sjargong de benytter.
  • Utgir seg for å være samme eller motsatt kjønn.
  • Utgir seg for å være i samme aldersgruppe.
  • Introduserer seksuelle tema ofte gradvis. De utnytter at barn også utforsker egen seksualitet på internett.
  • Samme gjerningsperson benytter flere profiler for å “gå god for” andre profiler personen besitter. Slik skaper de en illusjon om at denne personen er til å stole på.

Dersom man blir utsatt for seksuell utpressing:

  • Stopp kommunikasjonen
  • Ikke del flere bilder eller videoer
  • Ikke betal penger
  • Ta kontakt med en voksen du stoler på og politiet ( tlf. 23 20 80 00 eller på epost: kripos@politiet.no)

Ifølge Kripos, er det gutter og jenter i alle aldre som blir forsøkt utpresset og dermed får livet sitt ødelagt av kyniske kriminelle, på jakt etter kortsiktig vinning.

Lest? Nakenbilder av deg selv? Deler du?

Å være i starten av voksenlivet og måtte ta opp slike temaer med de nærmeste, med skolen eller politiet, er skambelagt, flaut og nedverdigende, men akk så nødvendig. Uten at politiet får kjennskap til den faktiske dialog mellom den som truer og den som mottar truslene, kan ingen bli tatt for ugjerningene.

Gjør deg selv en tjeneste, logg av når en eventuell samtale peiler inn på sex eller nakenhet.

Kilde: Kripos og NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves er i rute til opprykk!

Oktober er skrevet og Championship er kommet godt i gang med elleve spilte kamper. Revolusjonen hos den "sovende giganten" har...

Lukk