Sektorene du bør eie på børs i vinter. Enten du sitter i langsiktige fond eller enkeltaksjer, er det et par sektorer som utpeker seg i starten av høsten. Og som kan være gjennom vinteren og godt ut i neste år. Vi mener at både tank, og produkttank, samt bank og kanskje forsikring er trygge havner.

Aksjemarkedet

Årsaken til at vi mener at aksjer som Frontline PLC og Hafnia skal fortsette å stige er klar. Oljeprisen vil sannsynligvis fortsette og stige så lenge krigen pågår.

Særlig fra november og utover, vet vi at energiprisene øker og da særlig gass blir dyrere i Europa fra november av. Fordi gass brukes i sentral-Europa som energikilde.

Det var også i november i fjor at gassprisene var på sitt høyeste – og vi kan kanskje forvente en oljepris på godt over $100 per fat i vinter, om ikke før. Akkurat i skrivene stund er oljeprisen ned, men vi tipper at dette er bare forbigående.

Kursmålene på både Hafnia og Frontline har økt hos meglerhusene i takt med stigende kurser. Hafnia har et kursmål på langt over dagens kurs på 66 kroner. Frontline har fått et kursmål på 245 kroner av Pareto, der nåværende kurs er på 195,50.

Alt tyder på at aksjemarkedet skal videre opp – også på Oslo børs.

Sektorene du bør eie på børs i vinter
Sektorene du bør eie på børs i vinter

Vår portefølje finner du i arkivet foto: Vargas12.com

Du skal ikke se bort fra en korreksjon i markedet – allerede før jul, men noe krakk kommer neppe nå. Til det er det for mange positive signaler fra USA, til tross for økte renter også der. Og i Norge kopieres nærmest USA-markedet.

Til tross for uro og utfordringer i både Kina og grunnet krigen i Ukraina. Så vil ikke en tilnærmet nedgangsperiode komme før sent i 2024, kanskje ikke før 2025 – tror vi.

Bank

Bankene tjener gode penger nå og fram i tid på økte renter som vil vare lenge. Derfor er det også lurt å eie eksempelvis DNB-aksjen, fordi dette er et selskap som håver inn milliarder av kroner – hvert år. Og aksjens verdi stiger tilsvarende.

Faktisk en hel milliard kroner på hver eneste renteheving som kommer fra Norges bank. Og det har kommet mange den siste tiden, som kjent. Her er det bare å kjøpe aksjer og lene seg tilbake og vente på solide utbytter.

Også endel forsikringsselskap har gode marginer. Her mener vi at Gjensidige er best i klassen. Et selskap som har lagt stein på stein gjennom mange år. Og som har levert solide overskudd og utbytter til sine aksjonærer i mange år.

Bank og forsikring kan være den tryggeste havnen når resten av markedene faller. Men husk. Det er ingen garantier i å være i aksjemarkedet. Jo tryggere investeringer, jo større tap får du. Er du langsiktig i disse aksjene kan du tjene penger.

Vi eier aksjer i flere av disse omtalte aksjene. Vær forsiktig med å investere i aksjer på børsen. Du kan tape pengene dine.

Vargas

Pin It on Pinterest