Selfie-Erna setter politikken i skyggen. Statsminister Erna Solberg (H) har det siste året blitt avbildet en rekke ganger med en såkalt «selfie-stang.»

En metallstang hvor man kan feste mobilen for å skaffe den nødvendige avstanden for å få et større motiv av seg og gjerne flere andre.

Til jul i 2014, ble det solgt titusenvis av slike stenger i Norge, Erna Solberg var åpenbart en av kundene. «Selfie,» kanskje fjorårets viktigste nye ord for mange.

Dessverre ser det ut til at Norges statsminister er vel ivrig med «selfie-stangen» eller «the selfies rod» som den egentlig heter.

Stadig flere politikere blant de opposisjonelle synes Erna Solberg bruker sin egen mobil på stang, nettopp for å skape show, og lager stadig oftere en PR-jippo rundt sin person.

I stedet for å fokusere på sitt ansvar som landets viktigste politiker, og med alle de viktige oppdrag dette medfører.

Selfie-Erna setter politikken i skyggen.

– Selvsagt  bør også en statsminister få lov til å ta bilder av seg selv og poste disse i sosiale medier, men det kan bli for mye av det gode. I følge kilder rundt statsminister Erna Solberg, kan hun være i stand til å ta hele 500 bilder i løpet av en og samme dag.

Da blir det rett og slett for dumt. En politiker på et nivå som en statsminister tar ikke ansvar for den viktige jobben hun er valgt til, om det å ta bilder med mobiltelefon på stang – er viktigere.

Fylkesordførerkandidat i Hjartdal kommune, Sven Tore Løkslid (AP) synes oppførselen til statsministeren er for opptatt av uviktige ting, og på et besøk i Telemark nylig, var det igjen «selfiene» som var på agendaen.

I Norge er det høyt under taket, og det skal være en stor åpenhet rundt våre folkevalgte politikere.

Allikevel er det er paradoks, når viktige politiske spørsmål ikke blir satt på dagsorden fordi politikerne, valgt av folket for å gjøre en politisk gjerning – er så PR-kåte at det er viktigere å ta bilder. Da må man sette en standard og gi beskjed om at dette slett ikke er ok.

Erna Solberg er en dyktig politiker, men er i ferd med å bli «Selfie-Erna» bare få uker før kommunevalget 2015. Mulig det er Høyres taktikk, men så langt virker den utvilsomt mot sin hensikt.

Snart ser media etter Ernas «selfies-stang» før de legger merke til hennes politisk håndverk. Setter duste-Norge ny standard? Der «selfiene» kommer foran den politiske agenda?

Kilde: TA.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naken? Du sover vel ikke med klær på?

Naken? Du sover vel ikke med klær på? Det finnes ingen unnskyldning for å sove med klær. Fryser du bør...

Stieg Larssons Millenium-trilogi fortsetter…

Stieg Larssons Millenium-trilogi fortsetter. Dessverre er det ikke den svenske forfatteren selv som kommer med den fjerde bok om Lisbeth...

Lukk