Publiserer du dine egne bilder på word.wide.web, best kjent som ‘nettet’ eller internett, da er det også muligheter for at de kan bli misbrukt. I følge norske medier, skal Snapchat være hacket, og mer enn 200.000 bilder være på avveie. Noen av disse kan åpenbart også være dine.

– Internet er et fantastisk verktøy, men er også lett å bruke som verktøy til kriminelle handlinger. Visste du at det fortsatt er noen som ikke skjønner hva det betyr, når noen sier «gå inn på…»(den og den nettsiden) at det da faktisk er snakk om internett? Jo, det er helt sant.

Noen andre, eller kanskje de samme, er også villig til å gjøre et forsøk på å bestille hotell rom; til en spesiell dato f.eks- på Hote Cæsar. (TV-serie)

De som sitter med nok kunnskap, kan tømme info fra din PC på et øyeblikk, de kan også hente dine bilder som ligger lageret på maskinen. Svært mange nordmenn er naive i sin bruk av internett, og velger bort en enkle måter å beskytte både egne bilder og sitt eget verktøy på.

Om du er redd for at dine bilder kan komme på avveie, bør du rett og slett la være lagre bilder på laptop, PC eller nettbrett. Du bør lagre på en ekstern harddisk og heller publisere bilder du ikke er redd for skal komme på avveie.

10609419_839521899415782_3892066313689855545_n Lotte

Modell: Lotte Cornelia Fagerheim Foto: Copyright Tord Fulgstad Photography

– Trenger du hjelp til å sikre ditt system mot data-innbrudd eller få gode råd om internett-bruk og bilder generelt så finnes det meget dyktige folk, som sitter på verdifull kunnskap du kan ha god bruk for. Ikke trenger det koste all verden heller, men du bør ta grep allerede nå, for å unngå å få dine bilder fjernet.

Snapchat, Twitter, Facebook og ikke minst Instagram, en gratis foto-delingstjeneste og et sosialt nettverk som ble lansert i oktober 2010. For så å ha blitt til et av verdens største  bilde-delingsnettside, med nær 200 millioner brukere verden over. (13 års aldersgrense)

Dine selfies og andre bilder du har tatt- er din eiendom, de kan du dele med andre som du selv vil, men de kan altså komme i andres hender via internett, slik som nå via Snapchat. Faktisk så er det et mottaksaplikasjonen som Snapchat bruker, Snapsave, som nå er hacket. Det er snapsave som gjør det mulig å lagre bilder i fra Snapchat.

Har du sendt fra deg bilder på Snapchat, kan du være rammet selv om du ikke bruker Sapsave, siden mottakeren av bildene kan ha lagret bildet ved hjelp av programmet, uten at avsender vet om det. Da er i realiteten bildene på andres hender i det de er sendt, dessverre. Skjønte du det?

Det er en del uærlige sjeler der ute som gjør alt de kan for å snoke i dine saker, også hva du bedriver med på fritiden, på nettet, på jobben og ellers i livet. Ikke vær naiv. Stol på de du kjenner godt, men ikke tro et ord på hva noen skriver til deg på nettet, før du er har sjekket ut innholdet.

Ta ‘selfies’ i den tro at de deles av alle, så slipper du overraskelsen.

Er du redd dine bilder er stjålet og tatt for å misbrukes av andre?

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother- Julia fikk ring, pikk og farvel!

Smellvakre Julia måtte forlate Big Brother bare timer etter å ha fått forlovelsesring av sin elskede John. Dessverre varte ikke...

Høstkos gir sommerbarn!

Som de fleste vet så elsker vi nordmenn levende lys, fyr på peisen noe rødt i glasset og en person...

Lukk