Før i tiden var det mange som gruet seg hele året før den forhatte Selvangivelsen skulle leveres. Noen satt i mange timer i kø hos sitt lokale ligningskontor i håp om å få tilstrekkelig hjelp innen leveringsfristen. 

Nå derimot, er det som » a walk in the park» eller «piece of cake» for å bruke kjente uttrykk på det som er lett som en lek. I den moderne teknologiens verden er det å levere Selvangivelsen så enkelt, at du rett og slett kan la være om du ikke har endringer som må gjøres.

Svært mange leverer også via Internett, hvilket er ønskelig fra myndighetenes side også.

– Har du derimot noe å endre på i din Selvangivelse, er det viktig å få gjort disse endringene og få ned de riktige tallene. Her kan det være mye penger å spare. Du skal ha mottatt alle dokumenter og billag fra arbeidsgiver, bank og forsikring, disse sammenligner du med de postene du finner på din Selvangivelse.

 

* Husk f.eks å sjekke ligningsverdien på boligen din, denne skal ikke overstige 30% av markedsverdien på boligen.

* Få med alle reiseutgifter og km. godtgjørelse om du bruker bilen i eller til og fra jobb. Du som bor over 20 km fra jobben, kan trekke i fra 1,50 øre pr km i reiseutgifter.

* Trekk fra 3750 kroner på skatten for fagforeningskontingenten som du har ­betalt av egen lomme.

* Husk å flytte gjeld/rentefradrag mellom ektefelle eller samboer for å få utnyttet alle fradrag du kan.

* Du kan kreve foreldrefradrag når du har barn under 12 år i barnehage, i SFO (skolefritidsordning) eller hos dagmamma det betales skatt for.

Om du lurer på hvilke poster du ikke har fylt ut og trenger videre assistanse så kan det være smart å fylle ut «Fradragsveilederen» på Skatteetatens hjemmesider. Da får du direkte svar på hvilke krav du har og hvilke summer du kan trekke i fra på din Selvangivelse.

Det viktigste du må passe på er at du har fått all relevant dokumentasjon fra arbeidsgiver, banker og andre du har gjeld hos. Husk at det er ditt ansvar at Selvangivelsen er korrekt utfylt, og at du kan tape tusenvis av kroner om du har glemt viktige poster som skulle ha vært med.

Frist for levering av det nødvendige onde er som i fjor, før midnatt 30. april.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Suspekte førstesider i tabloidavisene

Ofte er det de samme bildene som blir brukt om det handler, om sex, kreft, ferie eller trening. Bildene er...

Tone Damli tilbake fra LA og på bloggen sin

Tone Damli har ligget lavt etter noen hektiske uker med svensk slagerfestivaldeltagelse, bruddet med Aksel Hennie og i alle medier...

Lukk