På et av punktene på selvangivelsen så står det et punkt jeg stusset litt over. På personlige opplysninger så kommer punktet. «Har du eide et kraftverk i 2011?»

Altså, jeg har ikke eide et kraftverk hverken i 2011 eller tidligere? Har du? Kjenner du noen som i det hele tatt går rundt og eier kreftverk? Kommer du noen gang til å eie et kraftverk, uansett hvor gammel du blir?

Trolig ikke. Ikke jeg heller.

Jeg lurte nesten på om det stod feil og sjekket det flere ganger. Men myndighetene lurer altså på om folk eier sitt eget kraftverk. Er det vanlig?

Jeg hadde skjønt andre spørsmål som var relevant mht verdier og annet. Som de spør om. » Eier du båt, bil, fly og campingvogn?». Men kraftverk faktisk…

Det er fortsatt god tid på å levere selvangivelsen, men sjekk skatteklassen din- hos meg var det feil og det utgjør mange kroner å være i feil skatteklasse.

 

Foto: Skattebetaleren.no

 

– Selvangivelsen er for mange et mareritt, men det er ikke så vrient om man har alle papirene i orden, og tar punkt for punkt og husker på alle fradrag man har. Det viser seg at det er mange som får feil i selvangivelsen som sendes ut, og det derfor er veldig viktig å dobbelt sjekke denne.

Er du samboer uten felles barn, så er du i skatteklasse 2- alltid.

Enslig person liknes i skatteklasse 1.
Enslig forsørger med omsorg for barn under 18 år liknes i klasse 2.
Klasse 2 gjelder også for enslig person ved tilnærmet full forsørgelse av barn som er 18 år eller eldre.

Ektefeller liknes i klasse 2 når de liknes sammen for inntekt og formue. Ektefeller kan liknes særskilt for lønn, pensjon og kapitalinntekt i klasse 1, mens formuen liknes under ett i klasse 2.

Dødsbo (bo etter avdød skattyter som ikke er tatt over av arvinger/ektefelle) liknes i klasse 1 eller 2 for det året skattyter døde og i klasse 0 for etterfølgende år.

Og husk at feilinformasjon kan føre til straff. Man er strafferettslig ansvarlig for å oppgi riktig informasjon.

Da er det viktig å få med om du eier et kraftverk eller to, og føre dette opp i selvangivelsen under personlige opplysninger.

Vet du allerede nå at du vil få problemer med å endre eller fylle inn selvangivelsen, er det viktig at du får hjelp i tide. Det er lite smart å søke råd hos ligningskontoret siste uke av april.

Fristen for å levere er 30.april kl 2400

Husk at du kan levere elektronisk via skatteetatens nettsider.

http://www.skatteetaten.no/no/Alt-om/Skatteklasser/

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge har nå 5.000.000 innbyggere, og i 2028 er vi 6 millioner

  Vi liker å tro at vi er helt spesielle her i Norge. Vi er vel spesielle fordi vi holder...

Bruce Springsteen on Tour 2012 starter i dag- kommer han til Utøya 22. juli?

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N1wg9jyvfN0[/youtube] Det er fortsatt en viss sjanse for å se Bruce Springsteen på Utøya på ett års markeringen for...

Lukk