Selvbestemt abort? Skal norske politikere bestemme om norske kvinner skal føde mer enn ett barn? Høres ikke det rimelig feil ut? Eller er det på tide at norske kvinner forstår at det eldgamle lovverket fra 1979 byttes ut? Til å bestemme hva?

Selvbestemt abort er altså ikke noe kvinner alene skal ha kontroll over, det er det en egen oppnevnt abortnemnd som skal ha, andre kvinner og menn kan altså avgjøre, i noen tilfeller, om kvinner skal få ta abort eller ikke.

Selvbestemt abort?

Om svangerskaspsbruddet kommer i 12 eller 18 uke eller aldri, er også endel av debatten, men det kvinners er mest indignert over, er det faktum at en nemnd skal fortelle henne om hun skal kunne få abort over hode, eller ikke.

Er det rart vi ser en opprørt abortdebatt ende opp med protestmarsjer over det ganske land? Vargas12.com er ingen feminist-blogg og kommer aldri til å bli det. Men vi liker å publisere hovedpoenget, når norsk politikere, særlig den sittende regjeringen, dummer seg ut, gang etter gang.

Selvbestemt abort? Click To Tweet

Den største feilen Erna Solberg gjør i sin tid som statsminister, er å tvinge gjennom denne lovendringen om selvbestemt abort. Dette er det mange kvinner som er i mot, forståelig nok, her svikter Solberg sine egne.

ønsker en kvinne å ta abort, er det altså andre som avgjøre for henne.

Klagenemnda for abortsaker, opptrer i to instanser, først skal to leger gjøre en skjønnsmessig vurdering om kvinnens argumentasjon rundt en eventuelt abort, begrunnelsen skal leveres skriftlig. Ved avslag, ankes beslutningen automatisk, til en nasjonal nemnd som består av fem personer, som skal avgjøre kvinnens skjebne. Det er nesten ikke til å tro.

Du kan, om det er ønskelig presentere dine argument muntlig.

«Etter at du har fortalt om hvorfor du ønsker abort, og nemnda har stilt sine spørsmål, avrundes samtalen. Nemnda skal så diskutere saken alene. Du vil bli fulgt til et egnet ventested

Vi støtter kvinnene som demonstrerer foran Stortinget og over hele landet ellers, mot at en abortnemnd skal avgjøre kvinners skjebne, og avgjøre hvilket barn skal fjernes og hvilket skal få leve, dette minner om en diktaturstat Norge ikke kan være bekjent av.

Selvbestemt abort?

Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort, så lenge det kan skje før utgangen av 12. uke i svangerskapet, og så lenge det ikke er medisinske grunner som taler mot det.

SNL.

Det er snakk om etikk også, og i Guds bilde er jo det å ta liv forbudt.

Selvbestemt abort?

Er det et godt nok argument, til å forstå regjerningens upopulære valg? Nei, det er ikke det. Gud må mene hva han vil om selvbestemt abort, det er den enkelte kvinnes egen mening som bør komme først. Det er hun som er mor, som skal oppdra barnet, det er mor som vet hva som er best for henne selv og hennes families framtid.

Lest? Hatet mot homofile øker!

I flere delstater i USA, har abortloven blitt endret til å gjelde forbud mot all abort uansett bakgrunn for graviditeten, også der kvinner er voldtatt og offer for incest. Det er særlig i konservative delstater i Sør og Midtvesten at abortloven står sterkest, her har kvinners ønske om selvbestemt abort falt for døve ørere i årevis.

Er det Solbergs ønske, å kopiere de håpløse omstendigheten som råder i USA? Er det virkelig meningen at norske politikere skal bestemme og vite hva som er best for den enkelte kvinne og potensielle mor?

Hva er du vil da, Erna, ser du ikke at du graver din egen politiske grav med et slikt meningsløs standpunkt i en så viktig sak?

Foto: Kirsebærhagen.no / Christina Fraas

Vargas12.com oppfordrer alle til å støtte kvinners rettigheter til selvbestemt abort. La kvinner bestemme over egen kropp, og gi dem tillit til å vite hva som er best for hennes potensielle framtid som mor.

Selvbestemt abort? Click To Tweet

En av våre favorittbloggere, heter Kirsebærhagen.no, hvor Christina Fraas skriver om livet sitt i Kirsebærhagen i Oslo. Hun har bukt mye av sin tid til å fortelle sin mening om lovendringen om selvbestemt abort. Hun gjør det på dramatisk vis, med et blodig underliv og strikkepinner i hånden. Vi hyller Christina og alle kvinners viktige sak, ved å dele hennes bilde.

Kvinner fratas all rett til å bestemme over egen kropp, av middelaldrene menn med penis trygt plassert i buksa. En fin regel: Har du ikke egen livmor, bør du ikke ha rett til å bestemme over en. ? Samtidig har vår egen regjering et stille møte om endring i vår abortlov. Din og min. Lovforslaget ble sluppet samme dag som Sylvi-Monster-Listhaug gjorde comeback, høringen finner sted 16. Mai når vi er opptatte med Pavlova og bunadskjorte. ? Regjeringen vil ikke at vi skal vite, bry oss og protestere. @erna_solberg har folket og fagnemndene imot seg, men å beholde makten er viktigere. ??‍♀️ Store og skumle USA der borte, lille trygge Norge her hjemme. Eller?

Christina Fraas

«Har du ikke egen livmor, bør du ikke være i stand til å bestemme over en heller», er Bloggerens utsagt, og bedre kan det ikke sies.

Hver mann sin høne, den som bærer fram barn, må åpenbart selv ha makten til seg å bestemme om hun vil og kan bære det fram eller ikke. Er ikke det rimelig innlysende?

Bør vi ikke stole på at friske oppegående kvinner, selv kan ta dette viktige valget? For sin egen kropp og sin egen framtid? Å få kunne ta abort trygt og lovlig på et sykehus hvor legene alltid stoler på hennes eget valg?

Eller må kvinnene bruke strikkepinnene til å få det som hun selv vil?

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Real Madrid har brukt over 3,5 milliard kroner på spillere, bare i juni! Verdens største klubb er Manchester United, men...

Sommerplaner? Få føflekk-kreft?

Sommerplaner? Få føflekk-kreft? Sommeren i fjor, vil gå over i historien som den varmeste på manns minne. Takk O' store...

Lukk