Alle mennesker som skal prestere enten i idrett i privatlivet eller i jobbsammenheng, må alltid ha tro på egne ferdigheter. Det lyder så enkelt og høres banalt og selvfølgelig ut, men er helt sentralt på veien til suksess. 

Gjennom livet vil de aller fleste oppleve opp- og nedturer, det er jo det som er å leve livet. Sorg, glede, sjokk og jubel. Vi vet heldigvis lite om dagene som kommer, men er du nok forberedt, rent mentalt; på å møte de vanskeligste dagene der alt føles vanskelig og tungt så vil det være en stor fordel for deg.

– Ved å trene opp din mentale styrke, ved å øve på å være i takt med ditt indre, vil det styrke deg i hverdagen. Noe som ikke er like viktig når du har det fint, men som kan være gull verdt den dagen noe skjer. Noe som ville kunne knekke deg fullstendig. Ingen vet hvordan man vil reagere på traumatiske og vonde hendelser.

Mental trening som gir deg den indre ro kan gjøre underverker for deg senere i livet. Klarer du i tillegg å øke din egen selvtillit vil det gi deg styrke når du trenger det i viktige situasjoner. Personer med nok selvtillit vinner ofte viktige “dueller” med andre som ikke har den samme selvtilliten.

 

10609419_839521899415782_3892066313689855545_n LotteModell: Miss Ninja Foto: Copyright: Tord Fuglstad Photography

For mye selvtillit kan gjør det vondt verre. Da blir utfordringen for deg å styre din selvtillit, slik at den ikke kommer fram i for stor grad. Du skal alltid vite at du er best, men skjule det til en viss grad. Personer med overdreven selvtillit oppfattes ofte arrogant, det er ikke bra.

Mange mennesker går gjennom livet med en bekymret mine, og bekymrer seg for absolutt alt hele tiden. Inklusiv været. Om du skal på tur og du håper på sol, så ikke bekymre deg for det i forkant, du kan ikke gjøre stort med været så det er til ingen nytte allikevel.

Når du ER på turen så kan du bekymre deg for at det blåser full storm. Bekymrer du deg også i forkant så har du jo bekymret deg to ganger.

– Ha tro på deg selv, og dine tanker. Vær til stede i ditt eget indre og tenk positive, konstruktive og gode tanker og ting ordner seg. Noen opplever stor sorg og depresjon i løpet av livet. Det kan være tap av nære venner, barn eller foreldre. Er man psykisk forberedt på at livet er en berg-og-dalbane med oppturer og nedturer så blir man sterkere av det.

Hvis du selv ikke har tro på deg selv, hvorfor skal andre ha det? 

Du bør gjøre en skikkelig innsats for øke troen på at du er mer enn god nok, øke selvtilliten din steg for steg, for dine egen skyld. Mennesker med nok selvtillit lykkes ofte med de aller fleste oppgaver og utfordringer i livet. Men det er viktig å ikke tro at man er noe bedre enn andre. Det er stor forskjell på å være blærete og belærende og å ha sunn innsikt og en riktig innstilling til seg selv.

Tankens kraft er enorm. Det er ditt virkemiddel for å komme deg ut av vanskelige perioder i livet. Du kom til verden naken og alene, du vil forlate denne verden naken og alene, men i mellomtiden har du et liv å leve. Det er det all grunn til å glede seg over. Den dårlige samvittigheten skal du kaste i elva.

Du er unik. Du er den eneste av nettopp deg. Det alene er det all grunn til å juble over. Greier du å elske deg selv, respektere den du er og være tilfreds med det. Så er du på god vei til å skjønne meningen med livet. Ditt liv.

Den er det motsatte av å ha dårlig samvittighet… 

 

Vargas

 

 

Tags: problemer, selvinnsikt, selvtillit, tro, Utfordringer

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother 2014 – Her er finalistene!

Om du har en favoritt av de fem som igjen i Big Brother 2014, kan du kanskje tro at vedkommende...

Onani- du blir ikke blind …

Onani – du blir ikke blind. Sex er viktig for de fleste, enten man er singel, er i et forhold...

Lukk