Wikileaks = http://wardiary.wikileaks.org/index.html har spredt enorme mengdre sensitiv info på nett. Men denne infoen var det mange medier som satt med. Det var i realiteten kun snakk om tid for at meste av denne infoen ble spredt på nettet. Men det er ikke noen stor overaskelse at det ble Wikileaks som stod for lekkasjen da disse har det som sin fanesak å spre sensitivesaker på nettet.

De aller fleste nyhtesmedier omtaler saken i stor stil i dag, naturlig nok-

Her er NRK.no http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7224628

De 91.000 rapportene er et så omfattende materiale at det vil ta tid å få oversikt over alt, men Aftenposten har til nå funnet omtale av noen av de mest dramatiske hendelsene, der norske soldater ble drept.

I knappe ordelag med mange militære forkortelser beskriver rapportskriverne omstendighetene da Tommy Rødningsby, Tor Arne Lau-Henriksen og Trond Petter Kolset ble drept.

Aftenposten.no

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3745969.ece

Det var etter at Dagbladet omtalte en aksjon der norske soldater ved den norske leiren i Meymaneh skal ha gått til aksjon mot en bygning der de skal ha støtt på en lokal afghaner. Ifølge hemmelige dokumenter om Afghanistan-krigen, lekket av varsler-hjelperne i Wikileaks, skal mannen ha gjort en rask og aggressiv bevegelse mot styrkene.

Dagbladet.no

http://www.dagbladet.no/2010/07/26/nyheter/utenriks/afghanistan/12712907/

Timesonline.com

http://www.timesonline.com/bct_news/news_details/article/1373/2010/july/26/paper-leaks-show-unreported-afghan-deaths.html

92.000 hemmelige militærdokumenter om krigen i Afghanistan ble lagt ut på nettstedet Wikileaks søndag. Dokumentene fra arkiver i Pentagon og fra felten omhandler detaljer om krigen i Afghanistan fra 2004 til 2010.

New York Times, som har hatt tilgang til dokumentene før de ble offentliggjort, skriver at dokumentene viser at Pakistan tillater at landets etterretning holder direkte møter med Taliban. Beskyldningene om dette er ikke nye. Blant afghanske tjenestemenn blir det stadig hevdet at Pakistan aktivt støtter Taliban, sier Nupi-rådgiver Helge Lurås.

TV2.no

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/afghanistan/afghanistanekspert-lekkasjer-vil-styrke-kritikerne-3254736.html

Det er all grunn til å tro at det er mer info som kommer siden den er så lett tilgjengelig. Nettstedet Wikileaks kommer til å få mye omtale i tiden som kommer, noe de kommer til å gjøre alt de kan for å utnytte.

Det er skremmende å se hvor lett info kan bli spredt, nyttig, unyttig, vikitg, uviktig, riktig, uriktig info kan få enorme konsekvenser for den det gjelder. Dette er nok bare starten….

Under en hemmelig ransaking hjemme hos Mikael Davud oppdaget PST at han hadde skrevet navnet på en fremtredende terrorsjef fra al-Qaida i notatboken sin.

PST har brukt mye av avhørene til å belyse Davuds internasjonale kontakter. De er spesielt opptatt av hva han gjorde fra høsten 2008 til juli 2009 da han dro til Tyrkia. PST mistenker at Davud skal ha vært i de lovløse stammeområdene i Waziristan på grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Dette er en yngleplass for terrorister.

Igjen og igjen ser man spor av Osama bin Ladens skjulte hånd i de hemmelige dokumentene som er lekket om krigen i Afghanistan.

Det skriver avisa Guardian, som sammen med The New York Times og Der Spiegel fikk tilgang til de rundt 92.000 hemmelige dokumentene for flere uker siden. Dokumentene er lekket fra USAs forsvarsdepartement og ble mandag publisert av nettstedet WikiLeaks.

En gjennomgang av dokumentene viser at etterretningen ved en rekke anledninger har sett spor av al-Qaidas leder, skriver Guardian. Så er han forsvunnet igjen.

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10035271

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10043836

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jønnson til Rosenborg

Det er veldig forståelsesfult at Svensken vil til Trondheim og RBK siden det er mer lukrativt å trene en klubb...

Tips for å skjule den store magen

  Har du også blitt litt bælfeit i ferien, og trenger gode råd for å skjule skavankene? Vel, det beste...

Lukk