– Ingen er så sårbare som da vi kommer ut av mors liv. Siden vil vi mennesker oppleve å være sårbare i noen deler av livet. Der har vi vår beste forsvarsmekanisme som er å ta til tårene fordi vi synes at visse situasjoner er svært emosjonelle.

Å gråte er bra for sjel og sinn, det er godt å få det ut, få tømt seg. Man føler en lettelse etterpå. Hva som spiller på våre følelser kan være så veldig forskjellig fra person til person, fra sjel til sjel.

Vårt følelsesregister er voldsomt, og vi er skapt til å reagere emosjonelt ved hendelser som gjør oss, lykkelig, rørt, forelsket, engstelig eller av ren sympati for andre, som opplever de samme nevnte følelser.

– Nettopp disse følelsene, empati, intelligens og å ha evne til å ha sympati for andre, er den viktigste årsaken til at man kan skille dyr og mennesker. Vi som kan kalle oss selv for intelligent liv på kloden, er også den art som skaper muligheter for kommende generasjoner.

Å oppleve lykke, som er den mest ønskede følelse blant de fleste mennesker, kan være opp til hver enkelt. Er du forelsket, så må du tørre å si det. Ellers gifter vedkommende seg med en annen. Du må våge, ellers intet vinne.

Foto: Copyright Morten Pettersen

– Uansett på hvilket stadium man er i livet, så skal man være på vakt for sentralnevesystemets utfoldelse. Man vil oppleve det som for hvert enkelt individ, hver eneste dag kalles det å leve. Sorger, seire, tap, sinne, redsel, forelskelse, lykke og emosjonelle skatter som gjør deg til et bedre menneske.

De gangene du blir berørt på en positiv, engasjert eller negativ måte, et eller annet sted i livet, så er det nettopp da du skal huske på at du lever. Det er nemlig livet. De dager du føler at du virkelig lever.

Du blir følelsesmessig berørt av vakker sang, pene bilder, eller klok og god tekst. Du blir merkbart beveget av god og rørende underholdning. Du kan merke at tårene presser på og du må svelge for å ikke bryte ut i gråt.

Det er da sentralnervesystemet blir satt på prøve…

Du sier til deg selv at det er vidunderlig å leve!

Hva gjør deg rørt, og hva får deg til å vise følelser?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Marit Bjørgen tilbake med seier!

Rognes-ekspressen er tilbake. Marit var bare en outsider, Kowalczyk og Johaug favoritter på det klassiske løpet i vakre La Clusaz i...

Dean Saunders a manager with bigger balls than his players?

Finally, Wolverhampton wanderers probably got a gaffer with big enough balls to handle his players. You will think that a...

Lukk