Et av Norges største medaljehåp i OL i Russland i februar er Petter Northug. Så langt har opptrapping og forberedelsene vært katastrofale. Før denne sesongen gikk Team Northug inn i et samarbeid med matkjede-giganten Coop Norge.

Coop Norge med Northugs far, John Northug, og tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal står i spissen for et sponsorselskap som har forhandlet fram en sponsoravtale for Petter.

I den andre enden er det Åge Skinstad og verdens beste ski-landslag, og verdens råeste service buss som står. Skinstad har ikke lagt skjul på hvor skuffet han ble over det faktum at Norges beste mannlige skiløper valgte å gå ut av landslaget.

– Petter Northug er 27 år og har mange år igjen som aktiv skiløper. Han er allerede en svært formuende mann, og han kommer til å tjene mye mer. Legges det nå en langtidsplan med fortsatt kloke folk som kan markedskreftene, og som i tillegg skjønner skisporten, så kan Petter Northug bli blant de best betalte idretts-personligheter i Norden. Om ikke den rikeste takket være den gull-kantede avtalen med mat-giganten.

Sykdom, skade og en elendig oppkjøring kan ha spolert store deler om ikke hele den viktige OL-sesongen for trønderen.

I september i år ble det funnet et virus hos Petter Northug, dette har holdt han i sjakk siden da. Skal man kunne prestere optimalt i en OL-sesong, som utvilsomt er det største og viktigste målet på mange år for Sør-trønderen, så må man først og fremst være frisk.

I skrivende stund er sjansene små for å få se Northug i ski-sporet før jul. Om han i det hele tatt stiller til start dennes sesongen er for tidlig å si, men han har mistet så mye grunntrening som har satt Norges ski-ess kraftig tilbake rent fysisk.

For alle som elsker skisport, gode enkelt prestasjoner og norske medaljer er det trist å måtte miste Norges beste skiløper i en OL-sesong.

 

Foto: Flickr/ Espevalen

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Venter du på drømmen skal bli virkelig?

Venter du på drømmen skal bli virkelig? Du som drømmer om evig rikdom via Lotto på Hamar bør ha to...

Det forbudte frister ofte mest

Av bibelen kan man leste at djevelen ville friste Jesus med forskjellige fristelser. Jesus stod i mot alle de utfordrende...

Lukk