“Så skal dere leve sammen i gode og onde dager til døden skiller dere ad.” Et giftemål har forpliktelser, men betyr det også at man skal kun ha en, den ene rett som seksualpartner, vil det for noen bli vanskelig på sikt.

Sex er med stor sannsynlighet kommet for å bli, og stadig flere velger å ha et åpent forhold der sex med andre enn sin egen partner er akseptert. Det monogame livet med kun den ene rette, er ikke så romantisk som det engang var.

– Nysgjerrighet, bekreftelse og anerkjennelse er en naturlig del av livet og sex-livet, vi trenger spenning og vi trenger å få vite at vi duger. Det er en naturlig del av det å være menneske å kjenne på spenning ved å møte andre mennesker og kanskje få respons.

– Å ha sex med en samme person gjennom tjue, tretti, ja femti år kan jo bli en prøvelse for den mest monogame av oss alle. Hvis man er glad i sin partner, så vil man ikke gjøre vedkommende noe vondt, og lar det derfor være med å være utro. Allikevel skjer det rett som det er.

Hvorfor er man utro? Nettopp for å søke spenning og få bekreftelse for at man holder mål, rett og slett.

– Snakker man derimot med sin partner om å lette på forpliktelsene og på båndene, og lufter tankene om hva man vil, bør det bli svart med et gjennomtenkt svar, siden det er en tøff ting å ta opp som tema. “Jeg elsker deg veldig mye kjære, men jeg vil knulle andre i tillegg til deg.”

– Det kan gjøres litt mer sjarmerende enn det, og da bør man kanskje ta opp tema som “Swinging” partnerbytte o.l for å forklare poenget. Man skal ikke tvinge noen i et liv der orgier og gruppesex er agendaen forholdet igjennom, men man må være voksen nok til bringe tema på banen, foran å gå bar ryggen på vedkommende som man deler livet med.

Partnerbytte er ikke for alle, men for de som er spesielt interessert i å strekke grenser, for de som er ferdig med alt som har med sjalusi å gjøre. Sannsynligvis tenner vedkommende på å se sin egen partner i aksjon med andre, gjerne fremmede mennesker.

Skal man begi seg inn på en slik levemåte og ta i bruk flere partnere som et krydder i hverdagen for å stagge brunsten, så må man være voksen nok til gjøre det på riktig måte.

Vær ærlig, legg fram begjæret og de innerste drømmene, men aksepter også å bli avvist på alle punkter. Foreløpig, vil de fleste ha sin partner for seg selv, men ikke alle. Noen tenner på å dele. Slik har faktisk samfunnet blitt, og det er ikke uvanlig i Norge heller. Tvert i mot.

Noen finner ut at de også tenner på på eget kjønn i reisen gjennom Swingers-miljøet.

vargas12.com er blant de bloggerne som velger å skrive om de tema det ikke snakkes så ofte om, men som en del mennesker allikevel er opptatt av. Har du et tema som du vil at vi skal skrive om, som er av den art at det kan gå under kategorien TABU, så gi beskjed, vi skriver om alt.

Vargas

Foto: Flickr/ rogalandteater

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Allerede i august bør du begynne å tenke på julegaveinnkjøp

Sommeren er ikke engang over før du bør være smart og spare masse penger, det gjør du ved å tenke...

Lukk